View Single Post
Vechi 14.10.2013, 08:42:00
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Elena03 Vezi mesajul
Evolutionismul teistic (sau teismul evolutionist) adoptat oficial de B.C. nu contrazice in niciun fel faptul ca Dumnezeu e Facatorul Cerului si al Pamantului, al celor vazute si nevazute :)
1. NU este adoptat oficial cum spui tu.
"cauta pe net" nu e un argument

2. pozitia de mijloc, "evolutionsm teist" tine de contrele dintre evolutionism, creationism si in final compromisul.
Nu cred ca sunt suficienti care sa cunoasca cele 2 pozitii, cu toata pleiada lor de argumente, ca sa mai ajunga si la problema compromisului.
Asa cum am zis, mi se pare teribil de inutil, mai ales ca practic, nu se ajunge nicaieri.

Citat:
La fel cum intrebam mai deunazi despre geocentrism si despre cele 6 zile literale ale Facerii Lumii...
Cele 6 zile, daca sunt sau u literale, NU exista o dogma in acest sens.
Sunt pareri ale sfintilor, bazate pe Interpretari ale Sfintei Scripturi, care sfinti nu sunt niciodata infailibili.

Citat:
PS: pe acest forum e permis sa intrebi? Sau e "periculos"? Eu credeam ca Sfintii Parinti indeamna sa-ti pui intrebari, sa cercetezi, sa doresti sa afli despre lumea care e in jurul nostru... :) daca toate astea sunt "periculoase", ma retrag si nu mai intre nimic, cautand in alta parte raspunsuri la intrebarile mele.
NU si cand e vorba de intrebari care n-au nici o finalitate ziditoare de suflet.
Stii f. bine asta asa cum stim si noi cu cine avem de a face.

Da, sigur, ai putea incerca sa-ti tocesti creerul pe niste forumuri cu specific de creationsim, evolutionism, etc. depinde de covingerile tale particulare (se vede dupa cum vrei sa bagi evolutionismul teist pe gatul BRC desi iulius ti-a demonstrat ca n-au o pozitie anume in acest sens) si interesul final care pana la urma categoric nu este de ordin duhovnicesc.

Last edited by AlinB; 14.10.2013 at 08:48:57.
Reply With Quote