View Single Post
Vechi 23.09.2006, 13:09:56
Saurian Saurian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.08.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Maricica
Poate bat campii acum, dar mi-am adus aminte. Un coleg ateu mi-a spus ca nu exista Dumnezeu. Mi-a "demonstrat" in felul lui: eram la scoala; mi-a zis: "Vezi cana asta?", nu era nici o cana si i-am raspuns ca nu. El mi-a replicat ca asa cum nu exista cana, nu exista nici Dumnezeu. E doar o inchipuire. Pe moment am ramas blocata, nu am stiut ce sa-i raspund. Un argument logic si coerent nu puteam gasi. Apoi am mai meditat putin si mi-am dat seama unde greseste. Nici Africa nu am vazut-o niciodata multi dintre noi, dar stim ca exista pentru ca au vazut-o altii si au reprezentat-o pe o harta. Oare de ce cu Dumnezeu nu putem accepta acelasi lucru? Nu stiu ce acid nu l-am vazut, nu l-am mirosit, nu l-am pipait sau gustat vreodata sa vedem ce efecte are, dar ii credem pe altii care au facut-o. De ce cu "poruncile" lui Dumnezeu, atat de bine explicate, nu facem la fel? Pentru mine e un mister. Iar daca vrem sa pozam in oameni de stiinta obiectivi, ar trebui doar sa afirmam ca nu stim daca exista sau nu Dumnezeu: nu avem argumente stiintifice nici pro nici contra.
O parere personala, cred ca s-ar gasi destule argumente pro daca s-ar cauta, dar e o alta poveste.
Iti spun ce a spus un parinte, Gheorghe Calciu Dumitreasa. Poate ai auzit de el. Cand era in inchisorile comuniste de Inviere s-a intamplat o minune. In acea noapte venise un om foarte crud ( unul din tortionari ) si hotarat Par. Dumitreasa ii spune Hristos a inviat! Acel tortionar se intoarce la el si-i raspunde Adevarat c-a inviat! Apoi mai vine altul si parintele ii spune la fel: Hristos a inviat! Acesta ii raspunde demonstreaza-mi ca a inviat. Si incepe parintele sa-i demonstreze dar isi da seama ca atunci cand incearca sa-i demonstreze harul pe care il simtea il parasea. Existenta lui Dumnezeu nu poate si nu trebuie demonstrata. Altfel ajungem sa devenim cam scolastici ca si catolicii care fac experimente sa afle daca giulgiul de la Torino a apartinut lui Iisus sau sa afle daca Sf. Impartasanie se modifica la nivelul structurii. De aceea par. Gheorghe Calciu Dumitreasa este impotriva a incerca sa demonstreze existenta lui Dumnezeu. Si eu sunt de acord cu el!:D
Reply With Quote