View Single Post
Vechi 15.10.2013, 19:23:30
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Un lucru interesant pe care l-am observat la copiii mei cand erau micuti: nu erau atrasi de jucarii colorate, muzicale, pe care noi le consideram tare frumoase si atractive. In schimb analizau o sticla goala din plastic, un pachet de servetele, o eticheta mai evidenta de la un obiect si alte lucruri simple.

Eu sunt pentru o atitudine echilibrata fata de jucarii, din punctul meu de vedere ele sunt utile si au un scop didactic daca sunt bine alese. Inteleg si persectiva celor ce le considera periculoase, asta pentru ca magazinele sunt invadate de tot felul de jucarii groaznice.

De exemplu un set de animalute, cuburile, papuselele pentru fete, masinutele pentru baieti, o orga de jucarie, etc ii ajuta in organizarea jocului.

Un exemplu de jucarie educativa de care cei mici au fost tare incantati: o mamica soricioaica care trage dupa ea mai multi soricei.

In legatura cu jucariile sunt multe de spus, incepand cu faptul ca cei mici se plictisesc repede de ele, ca cu cat sunt mai multe cu atat sunt mai putin interesante si terminand cu nevoia copilului de a se mai juca cu cineva, chiar daca au la indemana un sac de jucarii.
Foarte bine spus.
Oricum nu era vorba despre jucarie ca si concept, caci jucarii copiii au avut mereu, ci ce fel de jucarii au copiii. Cum am spus, una e sa aibe jucarii traditionale sau cuburi, lego etc. si alta e sa ii iei roboti, monstrii,papusi barbie,bratz etc.
Reply With Quote