Iisuse Mântuitorule! Eu sunt pământul cel rău din pilda Evangheliei. Sunt un pământ uscat de vântul fărădelegilor… Pământul inimii mele s-a umplut de pietrele păcatelor și de spinii grijilor și ai alergărilor lumești. Sămânța Ta nu poate încolți și rodi în el. Vindecă Tu, Doamne, pământul inimii mele. Eu stau în fața Ta ca „un pământ pustiu și fără de apă“… ca un pământ ce și-a pierdut puterea de rodire. Stropește-L cu scump sângele Tău; udă-L cu dragostea Ta și fă-l iarăși roditor cu Jertfa Ta cea sfântă.
Duhule Sfinte! Dă-mi lacrimi să ud și eu pământul cel înțelenit al inimii mele. Revarsă peste el ploaia harului și darului Tău. „Precum se coboară ploaia și zăpada din cer și nu se întoarce până nu adapă pământul și-l face de rodește“ (Isaia 55, 10), așa fă să se reverse și peste pământul inimii mele ploaia Ta cea făcătoare de roade bune (Gal. 5, 22). Duhule Sfinte! Trezește în mine o „foame de a auzi Cuvântul lui Dumnezeu“ (Amos 8, 11) și o sete de a mă adăpa cu el (Isaia 55). Duhule Sfinte! Aprinde cu focul Tău cel sfânt ogorul inimii mele, să ardă spinii, buruienile și tot ce este rău în el, ca să mă desțelenesc într-un ogor nou și să încep o viață nouă.Amin.