Citat:
În prealabil postat de laurastifter
Personal am îndoieli serioase în privința ideii că vreun act de omucidere ar putea fi binecuvântat de către Dătătorul vieții...
|
Fara doar si poate n-ai apucat sa citesti
Vechiul Testament.
Sau poate impartasesti viziunea marcinonista a VT.
De referinte mai noi, mai rare, e drept, se pare ca n-ai auzit, dar ai primit deja exemple in acest sens.
Esti printre cei care cred ca un crestin trebuie sa faca parte dintr-o specie bleaga, care sa inghita tot ce i se pune in fata, fara sa cracneasca - pozitie gasita in mod special la neoprotestanti.
In teorie, ca in practica ma indoiesc ca ar sta asa pasivi atat timp cat pot face ceva.
Pe de alta parte, orice actiune trebuie sa fie insotita de intelepciune altfel risca sa provoace mai mult rau decat pasivitatea.
Citat:
Cred că Dumnezeu i-a transmis mesajul "in hoc signo vinces", în sensul că biruința va însemna convertirea împăratului la credința cea adevărată și creștinarea imperiului.
|
Daca n-ar fi castigat si lupta politica, putin probabil sa fi fost un imperiu crestin ci tocmai dimpotriva.
Citat:
P. S. Primii creștini n-au ucis pe nimeni și au rezistat, aprox. 3 secole, în persecuții aproape fără întrerupere.
|
Asta pentru ca nu ai aflat inca de cei
40 mucenici de exemplu, care erau soldati. Adica aveau in job description "killing people".
Ca n-a existat o miscare organizata, este normal prin natura lucrurilor, Biserica nu face militarie (din asta).
Dar in momentul in care a aparut un conducator politic cu o orientare crestina, crestinii au facut si asta.