View Single Post
Vechi 21.12.2007, 12:33:10
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur
Citat:
În prealabil postat de Laurentiu
Capitolul 18 Iezechiel

1. Si a mai fost cuvântul Domnului către mine si mi-a zis:
2. "Pentru ce spuneti voi în tara lui Israel pilda aceasta si ziceti: Părintii au mâncat aguridă si copiilor li s-au strepezit dintii?
3. Precum este adevărat că Eu sunt viu, zice Domnul Dumnezeu, tot asa este de adevărat că pe viitor nu se va mai grăi pilda aceasta lui Israel.
[...]
20. Sufletul care păcătuieste va muri. Fiul nu va purta nedreptatea tatălui, si tatăl nu va purta nedreptatea fiului. Celui drept i se va socoti dreptatea sa, iar celui rău, răutatea sa.
[...]
Intradevar, am citit ce a postat Laurentiu la inceput, deosebind adevarul in ceea ce ma framanta pe mine de ceva vreme. Cred ca in Biblie voi gasi raspuns la toate intrebarile, dar si in cartile sfintilor. Cred ca e timpul sa ma pun iar pe citit...

Doar avem impresia ca mostenim pacatele parintilor. De fapt, cu voie divina ne facem doar partasi mantuirii lor intampinind in existenta asta pamantesca ceva mai multe suferinte ...(adica, ni se strepezesc dintii pt agurida mancata de parinti). Dar odata trecuti dincolo pacatele sunt doar ale celui care chiar "a mancat agurida". ("Fiul nu va purta nedreptatea tatălui, si tatăl nu va purta nedreptatea fiului. Celui drept i se va socoti dreptatea sa, iar celui rău, răutatea sa." )

Asta in cazul in care cei care sau facut partasi la mantuirea strabunilor nu s-au invrednicit sa indrepte printr-o traire ortodoxa pacatele "mostenite" .
Reply With Quote