View Single Post
Vechi 19.10.2013, 20:52:34
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Rugaciune catre Sf Gherasim Kefalonitul

Sfinte Gherasim, robule al lui Hristos, cel ce ai stralucit inaintea oamenilor ca lumina in intuneric, care ai calauzit poporul spre cunoasterea adevaratului Dumnezeu, primeste de la noi aceasta putina rugaciune. Vezi , sfinte , durerile noastre. Vezi necazurile care ne apasa. Vezi multimea ispitelor care ne invaluiesc neincetat. Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi, asa cum te-ai rugat pentru multimea credinciosilor care marturisesc minunile tale.Mare dar ne-a facut noua Domnul prin neputreziciunea sfintelor tale moaste. Ca ne-am intarit in credinta auzind ca bolnavii care s-au atins de racla ta au fost vindecati si ca i-ai alungat pe diavoli de la cei indraciti.O, Sfinte Gherasim, precum ai scapat insula Kefaloniei, cum ai scapat-o de jugul agarenilor si de multe necazuri, tot asa ajuta-ne si pe noi. Am cautat usurare prin puterile noastre, dar nu am aflat. Am cautat ajutor de la oameni , dar am ramas nemangaiati. La tine venim, sfinte, nadajduind ca nu ne vei rusina. Ci ne vei da cele de trebuinta, aratandu-ne care este calea pe care trebuie sa mergem.Stim ca daca in viata alegem dupa voia noastra cea rea ramanem lipsiti de ajutorul dumnezeiesc. Roaga-te pentru noi, tu, sfinte, sa cunoastem si sa facem voia lui Dumnezeu, ca sa ajungem in raiul cel preadulce, in care tu il lauzi pe Dumnezeu cu toti sfintii si cu toate puterile ceresti , in vecii vecilor. Amin.

SFÂNTUL MARE MUCENIC ARTEMIE

SFÂNTUL MARE MUCENIC ARTEMIE, podoaba celor ce bine s-au nevoit pentru câștigarea Împărăției cerurilor, s-a arătat ca o piatră nesfărâmată de loviturile multelor chinuri la care a fost supus, mărturisind până în sfârșit pe Piatra vieții, Care l-a și învrednicit de cununa vieții veșnice. Cu rugăciunile lui, Hristoase, Împăratul nostru Cel preamilostiv, șterge mulțimea fărădelegilor noastre, picurându-ne nouă roua milostivirii, care să prefacă piatra inimii noastre în izvor de gânduri dumnezeiești.

Duminică, 20 octombrie, Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Mare Mucenic Artemie. Anul acesta, moaștele Sfântului Mucenic Artemie vor fi aduse de la Mănăstirea Căldărușani la Catedrala Patriarhală cu ocazia sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor. Un fragment din moaștele sale se află de la jumătatea secolului al XII-lea la Mănăstirea Căldărușani din București.