View Single Post
Vechi 20.10.2013, 18:00:57
iliegh
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Nu ai inteles nimic din ce am zis, insa nu e de mirare, nu ai cum, esti orb sufleteste.
Din pacate.
Vorbesc de viata cea adevarata intru Hristos, viata duhovniceasca, adevarata viata . Sufletul mort, este mort duhovniceste despre asta este vorba.

Oi fi orb sufleteste dar nu sunt orb efectiv. Si nu pot sa nu vad inconsistenta argumentelor voastre, credulitatea, naivitatea, lipsa de logica si altele.

Poate ca sufletul este cel care va face cu adevarat orbi pe voi, nu pe mine. Va orbeste mintea, ca sa nu mai puteti judeca nimic.

Si acum despre postul tau:

Ce treaba am eu cu viata duhovniceasca intru nu stiu cine ? Nu de viata spirituala discutam in threadul asta, nu ai priceput inca pana la ora asta ? Si mai zici ca eu nu inteleg nimic.
Eu doar afirm ca viata omului cu tot ce inseamna aceasta poate fi sustinuta de creierul uman, nu e nevoie de suflet.
Aici trebuie sa se desfasoare dezbaterea, cu argumente concentrate precis in acest punct.

Eu in nici intr-un fel nu desconsider viata spirituala, de indiferent ce religie ar fi aceasta, dar nu despre viata spirituala vorbim aici. Vorbim de existenta sufletului ca entitate fizica reala. Ca daca identifici sursa vietii spirituale ca fiind sufletul, atunci la revedere, treaba s-a rezolvat de la sine, stim exact ce e sufletul. Dar nu, voi vreti mai mult, vreti sa dati o existenta fizica reala notiunii de suflet, si aici intervin eu si intreb: da de ce ?

Ori daca tu vii in acest context si spui ca sufletul omului e mort, ca nu are viata , dar de fapt de refereai la viata intru Hristos, nu la viata reala, m-ai dat pe spate. E surghiunul ratiunii pure. E bagarea degetului in ochi. Nici nu mai am vreo speranta pentru tine. Din pacate, cum spui tu.

Hotaraste-te si zi acum: poate omul sa aiba viata fara suflet sau nu ? (si nu ma refer la viata spirituala, sau sexuala, sau scolara, ma refer strict la procesul de a trai, gandi, avea sentimente, etc)

P.S.Te rog Doamne fa-l pe Dobrin sa nu inceapa sa vorbeasca despre viata alimentara sau sportiva in postul urmator !! Pleaaaseeeee!!

Last edited by iliegh; 20.10.2013 at 18:29:28.
Reply With Quote