Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox
Doamne ajută.
3. SFÂNTUL ȘTEFAN CEL MARE, este sfânt nu pentru că a ucis atâția mii de oameni. E ca și cum spunem că Sfânta Maria Egipteanca este sfântă pentru că a desfrânat cu tot vaporul. E absurd. Orice sfânt, e sfânt pentru că s-a pocăit. A dorit îndumnezeirea. Sfântul Ștefan cel Mare, domnitorul țării Moldovei, a fost un curvar, un bețivan, un criminal, care s-a pocăit de toate crimele și bețiile și desfrâul său, stând și plângând de la răsăritul până la apusul soarelui, la ușa duhovnicului său Sfântul Daniil Sihastrul. Sfântul Daniil, nu i-a dat niciodată binecuvântare pentru ucidere. Pocăința îl face pe om sfânt, nu viața stricată de mai înainte. Mai clar de atât nu știu să vorbesc.
Nu-i logic ce vorbesc ?
|
După logica ta astăzi am fi fost un pașalâc turcesc, iar în locul mănăstirilor din Moldova ar fi fost cel mai probabil moschei.
Omiți faptul că Ștefan se sfătuia cu Daniil sihastrul, duhohvnicul său. ”Si s-au spovedit Stefan Voda la dansul. Si au intrebat Stefan Voda pre sehastru ce va mai face, ca nu poate sa sa mai bata cu turcii: inchina-va tara la turci, au ba;
iar sihastrul au zis sa nu se inchine, ca razboiul este a lui; numai, dupa ce va izbandi, sa faca o manastire acolo in numele sfantului Gheorghe, sa fie hramul bisericii.”
Citat:
Urăți orice război, toate războaiele
|
Nu cred că cineva de pe aici iubește războiul.
Citat:
iubiți-vă vrăjmașii, invadatorii, aveți inima curată, fiți precum pruncii !
|
Și credința să n-o mai iubim? O dăm păgânilor?
Citat:
Iubiți ! Răstigniți-vă cu Hristos, ca să puteți învia în Hristos !
|
Iubire cu dicernământ, toate să le facem cu discernământ, căci altfel aghiuță speculează orice virtute.