Citat:
Īn prealabil postat de dobrin7m
Multumesc pentru aprecieri.
Ce simtaminte ai in suflet atunci cand faci un lucru bun, o fapta buna?
Poti face fapte bune, neconditionat, oricarui om necunoscut intalnit care are nevoie de ajutor? daca da, simti tu mila ioubitoare pentru acesta atunci cand faci lucrul cel bun? daca nu atunci fapta buna hraneste un pacat al tau.
Sa nu fac pacate spui, ce este pacatul in viziunea ta? Stii ca pe acest thread ai facut cateva pacate?
Stii ca trupul in sine nu face pacate? Priveste un cadavru, face el pacate? Cine este cel care pacatuieste totusi in noi? Ai privit vreodata la mintea ta, la gandurile tale, cele exprimate prin cuvant sau ramase in minte, sa vezi daca contin pacat? Mintea poate pacatui?
Stii, sa iti spun ceva. Eu nu vad lucrurile prin prisma religiei ca sa am un suport in viata. Pentru mine suportul in viata este Dumnezeu. El este sprijinul meu si nadejdea mea.
|
Stiu ce este pacatul. Cunosc bine dogmatica ortodoxa, in special partea cu originea pacatului.
Am putea incepe o discutie acum despre ce inseamna a face bine si unde este limita pana la care acest lucru duce la pacat, si am putea s-o tinem asa zile intregi, timp in care ai constata ca stiu mai multe decat tine despre subiect, dar nu am interesul asta momentan. Chiar ar merita un thread nou pe tema asta, pentru ca este un subiect vast.
Daca tot veni vorba, te intreb eu ce e mai bine: sa faci un bine pentru iubirea de Dumnezeu (sau in numele lui Isus), sau sa faci un bine pentru iubirea pentru aproapele tau ? Deschide un topic nou ca sa-mi raspunzi, aici e off-topic.