View Single Post
Vechi 22.10.2013, 12:07:56
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Imi pare rau sa te dezamagesc, dar ai nevoie sa-ti mai actualizezi informatiile.
Nu exista nici o contradictie intre expansiunea accelerata a Universului si modelul actual al BigBang -ului.
http://www.bigbangcentral.com/accel_page.html
Vezi ultimul grafic de pe pagina si link -ul la explicatii despre "energia neagra
De fapt ai redescoperit roata, informatiile mele erau actualizate de cand am scris prima data de expansiunea accelerata. Cred ca am scris peste 20 de mesaje despre asta si aproape in toate am scris si de energia intunecata. In acest mesaj nu am mai scris pentru ca era doar o enumerare pe scurt a dovezilor pe care le detaliasem in alte mesaje.
Cum am scris si in celelalte mesaje energia intunecata este o aiureala gasita la disperare de oamenii de stiinta evolutionisti, vazand ca le cade teoria care ii ajuta sa creada ca nu e adevarata Biblia. Si propagata credulilor care cred oricum orbeste in tot ce spune un om de stiinta, nu e nevoie sa si verifice (ca aia au diplome multe, nu ca noi).
Dovada ca e asa e confirmata chiar de oamenii de stiinta, pentru cei care nu cred orbeste fara sa si citeasca. Chiar pe site-ul depe care ai dat link-ul era un articol special despre energia intunecata (tu ai dat articolul despre expansiunea accelerata): http://www.bigbangcentral.com/energy_page.html
Aceasta nu e o teorie stiintifica si nici macar o teorie, e o ipoteza imaginara. Facuta special ca sa tina in picioare teoria Big-Bang-ului si sa o mentina in moarte clinica datorita dscoperirii expansiunii accelerate.
Uite, scrie chiar in articol asta: "Dark energy has not yet been detected directly and has properties unlike anything we know... Its existence isn't proven, but dark energy is the best guess of most scientists to explain the acceleration of the universe."

Asadar, nu exista nicio dovada ca ar exista o asemenea energie, singurul argument e ca teoria Big-Bang e valabila. La fel, singurul punct de sprijin ramas pentru teoria Big-bang e ca exista o energie intunecata imaginara care sa anihileze dovada expansiunsii accelerate a Universului. Observi argumentul circular? Bazat pe nimic, doar pe imaginatie. Singura dovada care are legatura cu stiinta este descoperirea expansiunii accelerate, aceasta e dovedita stiintific. Iar aceasta omoara teoria Big-Bang, care a fost facuta nestiindu-se de expansiunea accelerata. A fost facuta cand se descoperise ca Universul este in expansiune. De aici s-a facut o ipoteza, ca e posibil ca in trecut sa fi fost o explozia, care a dus la expansiunea universului. Au cautat apoi dovezi stiintifice pentru aceasta ipoteza si au gasit: ca universul se dilata accelerat si nu exista o explozia intiala, cum s-a presupus.
Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cred ca cea mai corecta afirmatie ar fi aceea ca omul nu cunoaste vreun mecanism prin care sa induca mutatii genomice valide la animale.
Tocmai, ca omul cunoaste acum mecanisme prin care sa induca orice mutatie. Nu cunoastea acum cateva zeci de ani, cand nu progresase genetica. Si chiar asta e si problema, ca odata cu dezvoltarea geneticii au vazut ca e imposibil sa se schimbe o specie (de animale) mai mult decat limitele ei, chiar si o mutatie cromozomiala ducand la boala grava. Iar mutatiile genomice duc la moartea individului sau la dereglari foarte grave. De exemplu doar o dublura a unui cromozom duce la oameni la sindromul Down.
Citat:
Dar stii si tu, ca ceea ce la om este cu neputinta...
Aici e alt domeniu, cel al teologiei. Am vorbit de teoria stiintifica, scriam in mesajul precedent de diferenta intre evolutionismul teist si evolutionismul ca teorie stiintifica.
Iar acest argument este gresit, printre altele in foloseau si unii catolici cand se afirma ca e imposibil ca Duhul sa purceda si de la Fiul. Ei spuneau ca la Domnul totul e posibil. De ce e gresit? Pentru ca e posibil atata timp cat nu contrazice revelatia, adica ceea ce Domnul a spus deja. Ori, am vazut care e revelatia din facerea si nu are nicio legatura cu evolutionsimul teist.
In plus, nu trebuie sa contrazica alte invataturi teologice. Si, cum am aratat, evolutionismul contrazice atributele divinitatii, adica faptul ca Domnul nu are nevoie de timp sa creeze, e Atotputernic si a creat instantaneu ce era in acea zi, si faptul ca El este perfect si creeaza totul perfect. Asta era si un argument folosit de Sfantul Fotie impotriva Filioque: zamislirea doar a o parte din Duhul (restul fiind facut de Fiul) introduce imperfectiunea in divinitate, ceea ce e imposibil.
Reply With Quote