View Single Post
Vechi 22.10.2013, 19:51:46
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Ca vameșul stau și eu în fața Ta, Doamne. Pentru mulțimea păcatelor și a fărădelegilor mele stau și eu aplecat cu vameșul, nici măcar ochii mei fiind vrednic să-i ridic spre cer. Ca și vameșul îmi bat și eu pieptul, zicând: totul este rău și stricat în mine. Nu este nimic bun în mine; totul este otrăvit de păcat.
„Tot capul meu este bolnav și toată inima mea sufere de moarte” (Is 1, 5). „Inima mea s-a tulburat întru mine și frica morții a căzut asupra mea” (Ps 54, 4). „Intrat-au ape până la adâncul sufletului meu” (Ps 68, 1). „Păcatul meu înaintea mea este pururea” (Ps 50, 4) și înaintea Ta, Doamne.
Înaintea Ta stau toate păcatele și răutățile mele. A răspunde pentru ele nu pot, și a fugi n-am unde. Ca vameșul mă aplec și eu în fața Ta, Doamne, și cu lacrimi mă rog Ție: „Dumnezeule, milostiv fii și mie, păcătosului, și mă iartă! Multe sunt păcatele mele, dar mila Ta, Doamne, mai mare este. Deci nu mă lăsa pe mine în deșert. Vezi smerenia mea, Doamne, și mă scoate din adâncul pierzării!” (Ps 118, 153).
Iisuse, preascumpul meu Mântuitor! Tu singur știi ce fariseu mare trăia odată și în mine. Îți mulțumesc, preabunule Doamne, că m-ai chemat în școala suferințelor, în școala smereniei, ca să mă scapi de acest fariseu. „Bine este mie, Doamne, că m-ai smerit, ca să învăț îndreptările Tale” (Ps 118, 71).
Bine este mie, Doamne, și de-a pururi Te slăvesc pe Tine, Doamne, că m-ai chemat în școala cea mare a Golgotei, să mă înveți a mă smeri. Ajută-mi, preascumpul meu Mântuitor, să pot trăi în smerenia Crucii Tale până la sfârșitul vieții mele! Întărește-mă neîncetat, căci fariseul din mine poate încă n-a murit de tot. Ispititorul i-a încercat chiar și pe Apostolii Tăi cu ispita trufiei și el umblă și azi cu această ispită tocmai după aleșii Tăi. Îngenunchează-mă neîncetat, preascumpul meu Mântuitor, sub Crucea Ta și mă ține neîncetat în acest loc preasfânt, căci acesta este singurul loc unde ispita trufiei nu mai are nici o putere.
„Suflete al meu, smerește-te neîncetat” (cf. I Ptr 5, 6) sub brațele Celui Care „ S-a smerit pentru tine până la moartea pe cruce.” Amin.