Citat:
În prealabil postat de Parascheva16
Spun pe scurt ce au facut ei mei, caci amandoi si-au schimbat profesia.
Ambii au facut un fel de colegiu, in Romania ar fi post-liceala cred, si s-au angajat dupa. In Romania, din cate am inteles, in sistemul sanitar este lipsa de personal, caci multi au plecat. De ce nu se duce sa faca postliceala ptr. a fi asistenta in spital? Sa se orienteze ce se cauta si sa faca un curs/postiliceala.
|
ideea este foarte buna.
Cand eu m-am inscris la scoala postliceala de asistenti medicali, acum vreo 7 ani, am avut in clasa colege de varsta mea si chiar mai batrane.
Iata cum au procedat. Au inceput cursurile scolii. in perioada de practica in spital , au cunoscut medicii, sectiile. S-au informat de posturile scoase la concurs pentru infirmiere. Au facut cursul de prim ajutor, obligatoriu pentru a depune cerere de angajare pe post de infirmiera. Au intrat apoi , in urma unui concurs ca infirmiera in spital si ulterior dupa terminarea scolii de asistenti, au dat concurs pentru postul de asistent medical. De altfel foarte multe infirmiere au facut cursurile de asistenti medicali pentru a inainta in cariera.