View Single Post
Vechi 23.10.2013, 08:53:19
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Aici cred ca se face o confuzie: Dumnezeu i da omului acele daruri sau diverse ocazii favorabile in viata, insa mai departe depinde de om cum le foloseste si cum actioneza, deoarece omul are acel "liber arbitru"", prin care poate lua decizii si actiona fie intr-un mod bun, fie intr-unul rau.
Este si o vorba- "Dumnezeu iti da, dar nu-ti pune si in traista".

Legat de tot felul de nenorociri si fapte oribile care se intampla astazi in lume, ele intradevar exista, si din pacate sunt multi oamemi care se comporta intr-un mod evident gresit, ori aceea categorie de oameni, care, desi au unele ocazii favorabile (fie pe plan material- la servici, etc, fie pe plan sentimental), nu vor sau nu stiu sa le valorifice, dar dupa aia se plang ca "viata-i grea""!
Insa, pe de alta parte, sunt si lucruri frumoase care se intampla astazi in lume- mai sunt destui oameni care iubesc cu adevarat, care au o comportare corecta in societate sau care isi fac meseria cu cinste si pasiune.

Aici poate ar fi mai potrivit ca fiecare dintre noi sa ne comportam adecvat, si sa fim oameni cu adevarat. Si abia dupa asta sa ne preocupe modul cum se comporta ceilalti in societate! Din pacate vechea expresie romaneasca "sa moara si capra vecinului"" descrie modul de gandire a multora dintre noi.

Frumos spus.
Cum zicea si Florin, Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru, si nu ni l-a dat degeaba. Dumnezeu nu cred ca se asteapta ca toti sa credem in El sau ca toti sa facem fapte bune, pentru ca, sa nu uitam, exista si Diavolul, care ne poate influenta si ne influenteaza poate mai mult decat o face Dumnezeu, pentru ca Diavolul doreste ca noi sa facem fapte rele, sa ne atraga la el.
Dar exista sansa sa ne dam seama ca nu e bine ce facem si sa ne intoarcem la Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu ne da, desi poate nu vedem pe moment, sa poate nu ne da in momentul in care cerem.
Depinde de fiecare in parte ce alegem pentru ca intotdeauna avem doua drumuri si de obicei cel scurt si usor e drumul gresit care ne baga in pacate. De cate ori, sau cati alegem drumul usor din lene(unul din cele 7 pacate grave)?
exemplu:
vrei sa devii cineva pe plan profesional. Exista doua drumuri: unul scurt si rapid, pe care poti sa mergi inseland si dand spaga, si unul lung si anevoios in care trebuie sa lupti impotriva inselaciunilor, impotriv spagilor si sa te ridici treptat prin munca cinstita. Multi aleg drumul scurt, pentru ca nu e nevoie de munca... Sigur stim exemple destule, mai ales din mass-media.

Viata oricum e grea, pentru ca avem ispite la fiecare pas, iar ispitele ne pot baga in belele tot mai mari in timp. Ceea ce ne poate face sa credem ca Dumnezeu nu exista. Totul depinde oarecum de noi personal, pentru ca noi putem alege: bine au rau. De multe ori, inainte sa afirmam ca Dumnezeu nu exista, ar fi foarte bine sa ne analizam pe noi, de la inceputuri, sa descoperim ce nu am ales bine, ce am gresit noi personal.

Dar pentru ca viata e grea, nu putem afirma cu Dumnezeu nu exista. Nu e un motiv suficient de puternic incat sa stea in picioare.

Poate Dumnezeu nu ne ajuta sau nu ne da ceva atunci cand o cerem, pentru ca exista altcineva care are nevoie de ajutor mai repede decat mine, pentru ca El stie ca eu ma pot rezista si poate celalalt nu mai rezista. Nu sunrem numai noi personal pe Pamant. Dumnezeu are grija de pese 6 mliarde de oameni de Pamantul asta, si cine stie daca nu mai exista oameni undeva in univers, oameni care tot asa, au nevoie de El.

Niciodata nu cred ca Dumnezeu ne lasa neajutati intr-un moment sau altul decat daca stie ca mai putem rezista sau putem gasi drumul cel bun.

E o simpla parere personala ce am scris. Sper ca nu am suparat pe nimeni.
Reply With Quote