Doamne ajută.
Proorocul Ilie, a greșit, iar faptele lui nu contrazic ideile mele și modului meu de interpretare, ci contrazic poruncile lui Dumnezeu și modul perfect al Domnului de interpretare: "să nu ucizi".
La fel ca și
Împăratul David, psalmistul, care a greșit, nu după ideile mele, din nou, sau modul propriu de interpretare, ci după poruncile lui Dumnezeu și modul perfect de interpretare a lui Dumnezeu. A greșit David când a desfrânat cu nevasta lui Urie, pe care la ucis trimițîndu-l în primele linii ale războiului. Doar că deosebirea între David și Ilie, a fost că la David a trimis Domnul pe profetul Natan să îl mustre pe Împărat, pe David, iar la Ilie, nu e trimis pe nimeni, el însuși Ilie, fiind profet. Știa prea bine că a greșit, dar fiind extrem de zelos, știa că va fi și iertat dacă nu va mai repeta păcatul și se va pocăi, lucru care s-a și petrecut, a fost iertat și nu a mai repetat păcatul uciderii.
La fel și înțeleptul Solomon, fiul lui David, care a greșit atât de mult lui Dumnezeu, încât Domnul îi spune că ar fi vrut să ia țara din mâna lui și să o dea altui rege și pe el să îl zdrobească, dar pentru făgăduința făcută tatălui său David, la iertat pe Solomon, deși acesta nu și-a cerut iertare, nu a făcut canon, penitență, nimic. Pentru sutele de femei cu care a desfrânat, pentru multele soții ce și-a luat și pentru că s-a închinat și a jertfit idolilor soției sale moabite.
Îți mai dau exemple ? Cred că sunt de ajuns. Sfințenia înseamnă tocmai când omul se ridică din acea stare de păcat, îl ocolește, îl refuză, îl neagă pe păcat, îl urăște, se mânie împotriva lui cu mânie sfântă, cu iuțime sfântă împotriva păcatului și patimii, cum spun Sfinții Părinți, ăsta e începutul sfințeniei.
Iar pentru ce mi-ai cerut, citate, le vei găsi în seria de tâlcuiri ale Sfinților Părinți la Vechiul Testament, adunate de părintele Ioan Sorin Usca și soția sa profesoara Ana Usca.
Îți arăt doar atât: "Și tot poporul, când a văzut aceasta, a căzut cu fața la pământ și a zis "Domnul este Dumnezeu, Domnul este Dumnezeu!" - 3 Regi 18, 29. Deci tot poporul care era colo adunat, toți pînă la unul, ai lui Israel, ai lui Baal, ai lui Așera, Obadia cu Ahab, toți. Cu toții au recunoscut pe Domnul Dumnezeu. Dar Ilie tot ia ucis... și a greșit.
Pentru mai multe detalii, ți-am recomandat cărțile părintelui Ioan Sorin Usca. Cam așa arată o carte din multe ale lui:

Ți-am dat undița, nu îți pescuiesc și peștele.
Închei și repet pentru toți care cred că SATANISMUL PATRIOTIC NAȚIONALIST este bun, opriți-vă ! În numele Domnului Dumnezeului Vieții, Cel ce este Iubire, Savaot Treime, vă cer, opriți-vă și primiți poruncile Iubirii în inimile voastre, altfel, veți muri și voi și sămînța voastră, aici și în viața veșnică.
Bucurii.