View Single Post
Vechi 24.10.2013, 12:15:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Singurul motiv pt care inca primeste bani este acela pe care l-am mai spus,teama ca se va sinucide.
Va santajat cu chestia asta sau ati discutat voi asa, i-ati facut o expertiza de familie si ati tras concluzia asta?

V-ati gandit ca poate deja e un om mort dar de fapt ii luati singura sansa care o are de a veni la viata?

Injectand-o cu bani, o tineti intr-o stare de semi-amorteala, nu doar fata de planul profesional ci si fata de viata in general?

Stii, atunci cand te ineci, cea mai mare problema este, daca vrei sa revii la suprafata, sa stii unde este suprafata. Cand esti complet scufundat in apa, nu mai exista gravitatia care sa-ti spuna ce este "sus" si "jos".
Ca sa poti iesi la suprafata, uneori, trebuie sa atingi mai intai fundul si in felul asta stii ca directia opusa este cea in care trebuie sa ajungi.

Cei care nu reusesc sa iasa la suprafata fara doar si poate erau morti oricum, dar cei care ies au sansa sa fie alti oameni.

Probabil toti trebuie sa trecem prin asta intr-un fel sau altul, atunci cand am fost aruncati in apele vietii cu pietre de moara la gat, stim noi pe ce linie.

Sinucigasa sau nu, eu i-as fi taiat suportul de mult, chiar si numai pentru fitzele nesimtite de care da dovada atunci cand este ajutata.

As ajuta-o cu bani pentru un curs profesional (doar daca il platesc eu direct si/sau sunt sigur ca nu cere aceiasi bani si de la altcineva) as ajuta-o intr-un moment mai dificil, as ajuta-o cu lucruri daca ar da dovada ca respecta ceea ce i se ofera, dar altfel nu.

Dar ajutand un om cum o faceti voi sistematic si strict financiar (ca asistenta spirituala o respinge) practic tii omul cu capul sub apa si in situatia asta timpul nu lucreaza in favoarea ei, o doveste si varsta la care a ajuns carand tot bagajul de fitze dupa ea, intact in ciuda problemelor financiare, marginalizarii sociale, esecului afectiv, etc.

Este evident ca are un sistem de valori busit in ultimul hal, este evident ca profesional nu vrea sa faca nici un efort si singurul interes in aceasta directie este iarasi busit in ultimul hal din cauza sistemului de (pseudo)valori sus amintit + probabil il manifesta mai degraba pentru a mentine atentia sponsorilor decat din dorinta de a face un efort real pentru a-si stabiliza situatia profesionala.

Dar desigur, e doar parerea mea, totusi ai un duhovnic si poate ar trebui pe el sa-l intrebi.
Dar din sumarele mele cunostinte nu te poti face vinovat de proastele alegeri ale altuia mai ales cand ai dat dovada de suficienta persistenta in bunele intentii manifestate la modul practic.