View Single Post
Vechi 24.10.2013, 18:41:14
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Racelile nu sunt boli grave, dar otitele, bronsitele, bronsolitele, pneumoniile, enterocolitele sunt foarte grave.

Cu siguranta le vor face la scoala, toti medicii pediatri spun ca primul an de gradinita, scoala este problematic din acest punct de vedere, dar ceea ce nu inteleg cei ce nu au copii este faptul ca intr-un fel coopereaza la tratament un copil de trei ani (sau la o eventuala spitalizare) si altfel unul de cinci, sase, sapte ani. Faptul ca il indopi cu antibiotice si atitermice de la trei ani nu este spre binele copilului. Eu nu cunosc un caz ci foarte multe, in care copiii care au mers la gradinita au deja cateva internari la activ, sunt prietenii nostri cu care ne jucam in parc.

Daca ai un copil care merge la gradinita si vine acasa cu toate bolile si le da si fratiorilor, dintre care cel mai mic are cateva luni, nu cred ca esti foarte incantata. Parerea mea este ca fiecare parinte este liber sa ia deciziile pe care le considera potrivite pentru copiii lui, nu ma intereseaza ce zic ceilalti, atat timp cat copiilor mei le este bine.
Otitele nu sunt virulente,deci nu se transmit de la individ la individ.
Iar unele cazuri de bronsite si pneumonii,la fel nu sunt virulente fiind produse de bacterii.

Ultima data cand am luat bacteria de enterocolita,a fost dupa vizita unui restaurant;am apucat manerul usii cu mana apoi am uitat sa ma spal pe maini inainte de masa,mi-am adus aminte cand era prea tarziu si deja cu aceiasi mana mi-am atins painea!
Cand m-am si imbolnavit am stiut sigur!

Eu nu cred ca pt a evita aceste bacterii miniscule si virusi trebuie sa ne izolam de societate,pana la urma tot ne gasesc si in cele mai izolate locuri.Si in holul medicului de familie poti veni cu o boala si pleca cu alta!

Eu am fost un copil tare bolnavicios si totusi traiesc din mila Domnului + din progresul medicinii.

In concluzie,cand si daca voi avea copii,ii voi duce la gradinita si ma voi ruga de fiecare data sa fie ocrotiti si sa nu se imbolnaveasca grav.Pana la urma trebuie sa intelegem ca daca inca mai suntem aici si acum,suntem din mila Domnului si nu asa oricum!
Ar fi chiar culmea sa ne gandim ca putem noi sa ocolim bacteriile si virusii dupa socoteala noastra marunta.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote