Trupul imbatraneste, trupul moare la un moment dat. Psihologii spun ca ideea: "eu nu voi muri, desi exista oameni pe care i-am cunoscut care au imbatranit si au murit" este o treapta in acceptarea ideii de moarte. Cand vezi ca generatia ta dispare si ca trupul e ingreunat de boli, te apropii mai mult de ideea de moarte.
Omul insa, cu trecerea anilor, capata experienta. Nu mai e asa usor pacalit sa cada in pacat. Unii se apropie cu pocainta si cu resemnare de ideea ca ar putea muri. Altii, cu frica - si parca mor dinainte la cel mai mic semnal de boala (am intalnit asemenea persoane, fac crize de panica dupa cateva palpitatii).
"Eu unul nu am de gând sa îmbatrânesc, nu consider ca am aceasta datorie." Cand citesc acestea mi-aduc aminte de unii care cred in puterea magica a gandului. Care considera ca mintea umana are puteri extraordinare inca nefolosite. Eu personal nu am o parere buna despre aceasta idee, suntem extraordinari pentru ca suntem iubiti de Dumnezeu, nu trebuie sa uitam asta.
|