Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox
Și închei prin afirmația ta cu calea de mijloc.
Afirm: calea de mijloc nu trebuie să existe ! Calea de mijloc e urăște Însuși Dumnezeu. Uite:
"Știu faptele tale; că nu ești nici rece, nici fierbinte. O, de ai fi rece sau fierbinte! Astfel, fiindcă ești căldicel – nici fierbinte, nici rece – am să te vărs din gura Mea." - Apocalipsa 3, 15-16
|
Nu la acest lucru m-am referit, ci la cararea cea ingusta. Exista alunecare de-a dreapta si alunecare de-a stanga. La stanga este erezia, la dreapta este stilismul, zelotismul, a face peste masura. Parintele Cleopa spune: "Nu te abate nici la dreapta nici la stanga. Calea de mijloc este cale imparateasca."
Iar despre alunecarea in dreapta spune: "Dar ce este credinta fanatica ? Credinta care nu are la baza dreapta socoteala. Are un elan in toate : posteste prea mult, se nevoieste prea mult, o ia strasnic cu postul, cu milostenia, cu lepadarea de sine, cu metaniile si n-are un bilant, n-are o dreapta socoteala. Vorba proverbului : " N-o lua lata, ca ramane negrapata ! " Credinta fanatica stii cum este ? Cum ai incarca o masina cu tot felul de bunatati si pe urma i-ai da drumul la vale fara frana. Se duce si unde ajunge,se rastoarna. Gata ! Asa-i credinta fanatica.
Nu asa ! Toata fapta buna trebuie s-o conduca dreapta credinta in Iisus Hristos si dreapta socoteala sau cumpana dreapta. Dumnezeiasca Scriptura zice : " Nu te abate nici la dreapta nici la stanga. Calea de mijloc este cale imparateasca ". Deci, este o credinta care nu are echilibru, o credinta fara dreapta socoteala se numeste fanatica. O ia intr-o parte si mai incolo se rastoarna."
Citat:
Da, afirm că unii oameni vor să ucidă. Afirm pe bună dreptate. Sunt mulți care se înrolează în războaiele altora de interese diferite, petrol, etc, în Afganistan, Pakistan, Iraq, Siria, Libia, etc. Sau chiar americanii, ce se numesc crestini.
|
Eu ma refeream la cei de pe forum, e evident ca exista si persoane care vor sa ucida. Tu spuneai ca cei de pe forum ar vrea sa ucida.
Citat:
Cum afirmi că contest Sfînta Scriptură ? Spune-mi ce am contestat ? Exempul cu Ilie ?
|
Multe pasaje le contesti. De exemplu unde Domnul ii ajuta in lupta pe iudei. Chiar le spune sa omoare toti locuitorii si apoi sunt pedepsiti ca i-au crutat pe unii. Eu am citit si Vechiul Testament. Apoi interpretezi dupa logica ta si episodul cu Sfantul Ilie si cel cu Sfantul Dimitrie (ca tot e sarbatoarea maine). Noi nu interpretam dupa logica noastra, care poate fi gresita, ci dupa invatatura Bisericii si a sfintilor. De acea cautam articole si citate ale sfintilor, ca sa vedem cum trebuie inteles acel pasaj, daca nu intelegem. De exemplu tu spuneai ca toti cei omorati, inclusiv criminalii, ajung in Rai. Bineinteles ca nu exista o asa invatatura, de aceea e gresit sa interpretam dupa capul nostru, mai ales cand nu intelegem.
Toate cele bune!