View Single Post
Vechi 26.10.2013, 15:02:15
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Eu nu stiu, dar pe mine anumite idei deja ma scot din minti.
Una doua : la tara la vite, sau la spalat de vase.

De parca altceva pe lumea asta nu mai este de facut.

"...dar sunt oraseni, care, "vai doamne, cum sa muncesc eu pamantul, doar am facut facultate si master, cum sa ajung eu o/un taranca/taran ca ultimul om?""

Ei de ce vi s-o fi parand asa de aiurea? Sincer voi ati face asta?
Adica daca ai un talent, o vocatie, o pasiune, iti doresti o anumita profesie si studiezi si faci eforturi, de ce pe urma sa-ti bati joc si sa o arunci si sa te duci la coada vacii.
Ah, ca sunt situatii speciale, sau ca dobandesti ceva la tara mostenire, sau prin casatorie si mai faci vara, sau in week-enduri in paralele (daca mai poti, pe langa serviciu, familie si copii), e una, dar ca sa-ti faci o "cariera" din asta nu prea inteleg.
Plus ca odata ce esti stabilit la oras cu casa, masa, copii, e cam greu sa te muti.
Ca sa nu mai spun de banii cheltuiti de stat,investiti in tine cu scoli si studii.

Eu nu stiu frate, de unde veniti cu unele idei!

Stiu, si aici este nebunia asta: pe de o parte muncesti si studiezi ceva, faci o scoala si pe urma esti pe drumuri si esti nevoit sa speli vase, WC-uri, sau sau mai stiu eu. Nu vad sensul. Este o chestie ciudata a capitalismului.

Si pe urma scrii in CV ca ai studiat medicina si ai lucrat la vaci, sau la restaurantul cutare si te ia cineva cu experienta asta direct in sala de operatii? Pai nu e absurd?

Eu respect toate profesiile si meseriile si pe cei ce le practica, dar fiecare la locul lui, cu talantul de la Dumnezeu.

Da, aici am mai vazut o situatie interesanta: sunt uneori femei (mai ales ele fac asta) care desi au o calificare sau au studiat, se casatoresc cu vreunul de la tara si se stabilesc la el in gospodarie. Si sunt cazuri cu gospodarii superbe, in care si traiesti bine si te simti bine. Au gradini, animale, productie de branzeturi, mezeluri, marmelade, vin etc. Ba unii au chiar lacul lor, sau padure, instalatii, tot ce le trebuie. Si un om bun pe deasupra.
Da, atunci inteleg ca o faci. Dar la noi "la tara" n-ai nici apa, nici gaz. E vai si amar, inca.

Depinde de visul si puterile fiecaruia.
Mda... una spuneti, dar cu totul altceva se intelege din postare. Spuneti ca respectati toate profesiile, dar in acelasi timp spuneti ca e ok ca unii sa se considere prea buni pentru unele profesii. Exact asta este definitia dispretului.
Nu e nimeni prea bun sa faca nimic. Evident ca toti cautam cea mai simpla cale. Si totusi daca cineva se afla intr-o situatie limita va accepta orice in lipsa de alternative. Daca nu, isi merita "soarta".

Dar nu, noi suntem prea buni sa mergem la coada vacii. Noi am facut o facultate si asta ne plaseaza deasupra celorlalti. Se numeste dispret si complex de superioritate doamna. Dar asta doar cand va convine. Cand va convine va considerati prea buna pentru unele lucruri, iar cand nu va convine atacati doctrina Bisericii pentru ca nu se pliaza pe convingerile dvs, cand nu va convine ii atacati pe cei care ne invata sa traim dupa invatatura lui Hristos, pentru ca "noi nu suntem sfinti". Nu suntem. Problema e ca nu ne propunem sa fim. De asta a venit Hristos ca toti sa ne sfintim, dar noi vrem sa fie ca noi, sa alegem intotdeauna ce e mai simplu. Crucea lui Hristos nu e cea mai simpla abordare, dimplotriva e cea mai grea. Dar ea e singura care implineste scopul existentei noastre.