View Single Post
Vechi 26.10.2013, 17:08:53
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Mda... una spuneti, dar cu totul altceva se intelege din postare. Spuneti ca respectati toate profesiile, dar in acelasi timp spuneti ca e ok ca unii sa se considere prea buni pentru unele profesii. Exact asta este definitia dispretului.
Nu e nimeni prea bun sa faca nimic. Evident ca toti cautam cea mai simpla cale. Si totusi daca cineva se afla intr-o situatie limita va accepta orice in lipsa de alternative. Daca nu, isi merita "soarta".

Dar nu, noi suntem prea buni sa mergem la coada vacii. Noi am facut o facultate si asta ne plaseaza deasupra celorlalti. Se numeste dispret si complex de superioritate doamna. Dar asta doar cand va convine. Cand va convine va considerati prea buna pentru unele lucruri, iar cand nu va convine atacati doctrina Bisericii pentru ca nu se pliaza pe convingerile dvs, cand nu va convine ii atacati pe cei care ne invata sa traim dupa invatatura lui Hristos, pentru ca "noi nu suntem sfinti". Nu suntem. Problema e ca nu ne propunem sa fim. De asta a venit Hristos ca toti sa ne sfintim, dar noi vrem sa fie ca noi, sa alegem intotdeauna ce e mai simplu. Crucea lui Hristos nu e cea mai simpla abordare, dimplotriva e cea mai grea. Dar ea e singura care implineste scopul existentei noastre.
Nici macar nu citesti sau nu intelegi ce spune un measaj si pe urma ataci autorul. Este oribil si total necrestin ceea ce scrii.
N-am spus nicaieri ceea ce intelegi tu din mesajul meu.
Am spus ca in general oamenii fac ceea ce li s-a dat de la Dumnezu, talentul si pasiunea. Unul este sa fie medic, altul, avocat, altul preot si altul sa creasca animale sau sa cultive pamantul.
Si daca statul si familia investesc in tine sa faci o facultate, sa-ti faci vocatia, nu poti sa arunci la gunoi totul si sa te duci la tara.
Din asta ai dedus tu dispret si complex de superioritate?

Si am mai spus mai jos ca exista situatii speciale in care daca poti te duci si faci si munci agricole: daca iti place, sau ai mostenit ceva, sau te casatoresti cu unul de la tara. Si mai ales daca ai puterea si sanatatea pentru asa ceva. Ca unii chiar nu pot.

Si in rest nu mai comentez. Iti recomand sa citesti mesajele cu atentie intai si sa renunti sa mai ataci la persoana. Scrii numai prostii la adresa altora si te crezi mare invatat in ale ortodoxiei. Si nu este asa.