View Single Post
Vechi 28.10.2013, 09:31:38
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Sunt tarani cu studii. Nu toti taranii sunt prosti sau vai de ei. E ciudata ideea asta. De cand a ajuns o rusine sa fi taran?
Chiar nu e o rusine. Din contra.
Dar mentalitatea aceasta exista din pacate la mult prea multe persoane "de la oras".
De fapt majoritatea taranilor, chiar si cei cu 4 sau 8 clase sunt mai destepti decat multi dintre orasenii cu studii. Taranii invata foarte mult practic, si cunosc multi, care desi au peste 60 de ani, inca sunt pasionati de citit si iarna, cand nu au asa mult de munca asta fac. Strabunicul meu era pasionat de astronomie si cultura generala si pentru aia tot munca pamantului o facea. Dar asta nu l-a oprit sa se cultive pe plan intelectual.

Siner, eu admir foarte mult oamenii de la tara, pentru ca nu traiesc o iata usoara, si totusi nu s-au dat batuti si au invins in viata.

sophia, chiar nu inteleg ce te-a deranjat la mesajul meu... Ca oricine, daca vrea poate sa faca si agricultura?! Tu sti macar cum e? Sti cat investesti, cata munca e si ce castiguri ai?
Asa cum sunt eu care, cu toate ca am studii, as face-o, sigur sunt si altii la fel ca mine care ar face agricultura, chiar si cu studii in u totul alt domeniu.
Am mai zis, depinde de fiecare om in parte. Nu suntem la fel, suntem chiar toti unici in felul nostru...Dar sincer nu mi se pare in regula sa desconsideri unle meserii,sau chiar oamenii care le practica (e un obicei prost al omului sa desconsidere si persoana, nu doar ceeace face) doar pentru ca ai impresia ca sunt sub nivelul tau. Asta a reiesit din mesajul tau, chiar daca poate nu asta ai vrut sa zici.
Daca nu ar fi agricultorii, ma intreb de unde am manca noi legumele si fructele... nu cresc singure... Fiecare meserie chiar are scopul ei si undeva ar trebui sa acceptam ca fara maseriile "de jos"(cum le zice lumea - tamplar, dulgher, agricultor, crescator de animale etc.-) n-am supravietui prea mult...

Last edited by Corinusha; 28.10.2013 at 09:46:40.
Reply With Quote