View Single Post
Vechi 28.10.2013, 10:41:55
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Nu stiu, chiar nu mai scriu in limba romana?
De ce si tu Corinusha si Lucian008 ati inteles altceva din mesajul meu.

Inca o data - eu am spus asa:

Fiecare om este liber sa faca ceea ce ii place (ca profesie/meserie), sa-si dezvolte talente, pasiuni etc.
Dar (in general) e bine sa te gandesti de la inceput ce drum urmezi.
Eu n-am scris nicaieri ceva impotriva unor meserii, sau impotriva taranilor (ca sunt mai prosti, sau ca sunt inferiori celor de la oras, sau celor care studiaza).
Eu am spus doar ca daca cineva a dorit sa studieze, sa imbratiseze o anumita profesie nu este normal si nici corect s-o abandoneze si sa se duca la tara, la munca campului, sau la vite.

Voi (m ai multi de aici) asa sustineti, sau este o neintelegere la mijloc.
Dar voi asa scrieti ca noi cei care studiem suntem tampiti, ca nu vrem sa ne ducem sa ne facem tarani.
N-am desconsiderat nici o meserie si nici pe cei ce o practica. Am si spus ca-i respect.
Dar ca sa batjocoresti oamenii ca au studiat si nu vor sa se duca la tara la camp sau la vite, ci sa-si practice profesia pe care au studiat-o si o doresc, mi se pare incorect.

Da, stiu cum este munca la tara. Tocmai ca stiu. Este foarte grea. Trebuie sa ai putere si sanatate. Si nu toti o au.
Castiguri materiale (daca la ele te referi) nu stiu sa aibe, pentru ca preturile variaza mult si in plus recolta depinde mult de vreme.
Anul asta am inteles ca au scazut preturile la cereale enorm. Nu stiu de ce. Probabil ca a fost recolta foarte buna si e multa oferta.
N-am prea vazut taran bogat.

Uite fraza cu care batjocoresti orasenii:

"...dar sunt oraseni, care, "vai doamne, cum sa muncesc eu pamantul, doar am facut facultate si master, cum sa ajung eu o/un taranca/taran ca ultimul om?""

Si am mai spus in mesajul meu anterior ca exista si cazuri in care oamenii aleg singuri sa renunte la profesie si sa se duca la tara. Am si dat exemple in acest sens.
Dar nu sa obligi pe cineva, sau sa-l batjocoresti ca vrea sa-si faca profesia si nu sa se duca la tara.
Ia gandeste-te daca Eminescu, Sadoveanu, Enescu sau Pasteur, Babes, sau mai stiu eu acum, ramaneau la tara si nu foloseau talentul de la Dumnezeu.

Last edited by sophia; 28.10.2013 at 10:50:03.
Reply With Quote