Totusi nu m-am lamurit: de ce mor anorexici?
Am inteles ca totusi nu mananca nimic. La un moment dat trebuie pusi (cu forta) perfuzii.
La fel ma intreb cu cei care fac greva foamei. Cate zile rezista? Nu prea multe.
La fel cei care rezista la diverse calamitati (cutremur de ex.) si sunt gasiti peste zile fara apa si hrana. Cat rezista?
Pe urma cum poti sa spui ca dieta asta (eu nu o numesc post, ca Dumnezeu nu a lasat asa ceva) nu este infometare. Chiar asta este. Lipsa hranei.
Alta nelamurire - se spune ca organismul consuma rezervele lui. Si daca nu are, sau ii lipsesc lucruri vitale?
Eu cred ca trebuie vazut mai intai organismul, verificat bine. Sunt oameni care au probleme in metabolizarea unor substante: zahar, fier, calciu, magneziu etc. si in stare de alimentatie normala.
La aia din ce se mai hraneste organismul? Cum si le procura?
Cred ca depinde mult si de metabolismul organsimului. Unii au arderi puternice (sis sunt mereu slabi), altii slabe (si sunt mereu grasi).
Organsimul are niste mecanisme, o functionare. Am citit un pic in lucrarea din link sa vad ce fac celelalte organe: cica totusi mai functioneaza din cand in cand (mai ai scaun, la rinichi nu m-am uitat).
Dar mie cel mai greu mi se pare cu stomacul. Ca atunci cand nu mananci, simti primul lucru durerea/usturimea stomacului care freaca in gol. Si nu-mi inchipui cum isi opresc organele functionarea. Asta nu inteleg.
Si cum rezista creierul nealimentat? Lui ii trebuie niste substante si hrana.
In fine, o groaza de intrebari.
Din ce am auzit si eu exista deja doua posibilitati:
1. Centre/sectii in spitale unde oamenii se interneaza pe perioada dietei, ca sa fie supravegheati. Dar ei consuma totusi lichide: sucuri, ceaiuri, supe.
2. Centre/sectii in spitale unde oamenii obezi tin dieta stricta. Aici insa nu am informatii. Cred ca sunt alimentati numai artificial (prin perfuzii).
Cum face stomacul, cum fac organele? Nu stiu.