View Single Post
Vechi 28.10.2013, 14:24:56
antoniap
Guest

Implicit

Romanii ar trebui sa fie mai precauti in urmarea studiilor superioare. Pe vremea impuscatului, era mare concurenta la facultati. Acum nu mai este asa. Dar nici nu mai cade nimeni pe spate cand ii spui ca ai studii superioare, caci, pentru bani, exista destule facultati care te ajuta sa obtii o diploma de licenta.

Autocunoasterea ne ajuta sa gandim realist, caci trebuie nu numai sa obtinem o diploma, ci si sa facem fata concurentei in domeniul respectiv. Asadar, daca vedem ca nu facem fata concurentei, e cazul sa ne reevaluam cu spirit autorcritic.

Nu se poate sa nu avem macar un talant. Cu acela trebuie sa ne descurcam. Poate avem spirit practic. Am fost de curand la o expozitie de arta mestesugareasca. Din materiale ieftine, mesterii faceau diferite obiecte apreciate de cumparatori. Nu pareau a fi atat de simpli pe cat voiau sa para. Am vazut acolo costume nationale brodate de mana si computerizat, am vazut covoare, cosuri, obiecte artizanale, jucarii, instrumente muzicale etc. Totul e sa existe vointa si pasiune.

Se poate cumpara un lot de pamant. Se pot cultiva flori, plante medicinale. Se poate face o ciupercarie. E munca, nu e birou, dar, daca toata lumea sta la birou, cine mai munceste.

Cunosc ingineri si profesori care in timpul liber si in vacante vand in piata in alt oras legume cultivate de ei.
Reply With Quote