View Single Post
Vechi 28.10.2013, 18:06:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Acum, dupa ce ai vazut in mesajul anterior care e adevarul despre energia intunecata observi ca tu erai in eroare. Nu e o teorie stiintifica. Asta nu e stiinta, e doar credinta oarba in oamenii de stiinta, pe care unii atei i-au facut idoli. Din cauza acestei credinte, ca tot ce spun oamenii de stiinta e adevarat, acea persoana nici nu mai cerceteaza, aplica doar "crede si nu cerceta".
Demonstrezi exact ce am afirmat in mai multe randuri: confuzi stiinta cu filosofia atee care foloseste stiinta drept pretext/scuza/etc.

Citat:
Noi nu cautam adevarul, in functie de fiecare teorie pe care o tot gasesc oamenii de stiinta.
Nici nu am sustinut asa ceva.

Citat:
Noi avem incredere in Revelatie si sfinti, nu in oamenii de stiinta. De aceea noi stim chiar de la sursa care e adevarul, doar constatam ca, trepata, si stiinta gaseste dovezile necesare ca e chiar adevarat. De exemplu ca toti oamneii au un stramos comun si o Eva comuna. Nu trebuie sa credem fiecare teorie din fiecare epoca.
Se cheama "Cherry Picking" si cauza este confuzia de care vorbeam mai sus.
+ ce am mai vorbit si anume confuzia intre realitatea fizica si teoria stiintifica.
Teoria stiintifica este o aproximare a realitatii fizice, e un continuu progres si se construieste pe masura ce experimentele o confirma sau contrazic.

Citat:
Daca traiai acum cateva sute de ani credeai ce spun oamenii de stiinta de atunci, ca soarele se roteste in jurul pamantului, ca broastele se nasc din noroi, etc.
La fel ca (putin) mai sus (partea de dupa +)
Sa mai mentionam ca pe atunci stiinta era nu de putine ori (si) de inspiratie religioasa de ajungea la astfel de teorii hilare?

Citat:
Acum cei ce cred in oamenii de stiinta cred in evolutionismul neo-darwinist si ii considera inapoiati pe credinciosii obisnuiti.
Iata si motivul pentru care gandirea ta este marcata de postura de victima.

Citat:
Nimic nou in istorie. Pentru cei ce sunt credinciosi, ca sa nu fie indoieli, a contrazice revelatia (de exemplu cea din Facerea) este un pacat impotriva Duhului Sfant, adica impotriva adevarului revelat. Singura scuza este nestiinta, adica cei ce nu au aflat si versiunea adevarata.
Intelege ca nu toate disputele tin sa contrazica Facerea ci contrazic o anumita interpretare a ei - ma refer la creationismul evolutionist vs. creationismul magic a carui perspectiva o impartasesti tu.

Ar fi mai de cuminte si de bun simt si echilibrat sa afirmi/accepti ca modul efectiv in care a fost creata lumea este un mister si probabil va ramane mereu un mister atat timp cat Dumnezeu nu va interveni direct in acest sens.