Citat:
În prealabil postat de AlinB
Oricat de ciudat ti-ar parea dar dragostea care implineste cu adevarat (implineste <> satisface) nu este dragostea care o primesti ci cea care o oferi.
|
"Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credința, blândețea, înfrânarea, curăția" - sigur raspunsul pe care-l voi primi la intrebarea "Cum obtin Duhul Sfant?" o sa fie "Prin smerenie!". Iar acum va intreb domnule Alin "Cum obtin smerenia?" Astept un raspuns la fel de destept si reusit pe masura dvs....sau poate o sa-mi spuneti prin "Pocainta, Sf. Spovedanie!", iar eu va spun ca ma spovedesc fara sa ascund nimic, dar cum fac sa ma pocaiesc cu adevarat, sa simt, sa il iubesc pe Dumnezeu in situatia in care eu il percep insensibil? Sincer ma cam invart in jurul cozii si sunt satula de astfel de rapunsuri pe care sa nu le pot pune in practica. Si de raspunsuri sarcastice sunt satula. Daca nu veniti cu o solutie concreta si/sau nu va intereseaza situatia la ce mai postati aici?
Citat:
Ce si cata dragoste ai oferit tu pana acum?
Desi nu stiu daca ar trebui sa pun intrebarea asta pentru ca nu stiu sigur daca intelegi cu adevarat definitia dragostei.
|
Sigur ca definitia dragostei o gasim in Biblie la I Corinteni , cap. 13. Oare nu se leaga tot de prezenta Duhului Sfant?
Citat:
Depinde ce fel de sperante, sunt oameni care, cu disperare, isi pun sperantele orbestei in locuri de care in mod normal ar trebui sa stea de(o)parte.
|
Am spus foarte clar: speranta spre mantuire, speranta de a fi fericita, iar acea fericire sa se reflecte si la persoanele din jur... este gresita speranta mea?