O clienta de-a mea de 50+, desi a lucrat in comert toata viata, acum la batranete a gasit abia la un chiosc de ziare, si desi era in fata blocului ei, zice ca sculatul la 4 dimineata a terminat-o, si pe fondul problemelor preexistente s-a ales cu o depresie de a stat 3 saptamani internata. Acum zice ca se va mai interna pana face 90 de zile de CM ca sa intre la comisia de pensionare. Acum eu stiu ca multa lume apeleaza la spitalul de psihiatrie tocmai in acest scop, insa cu toate astea cu depresia nu e de glumit, poate fi o conditie debilitanta care sa te faca sa nu mai poti munci , si sper ca internarile si terapia sa nu serveasca ca unic scop declararii inapt si pensionarii, ci poate te ajuta si pe tine sa mai ameliorezi boala (de fapt un tratament reusit ar fii daca ti-ar ameliora-o suficient cat sa vrei si sa poti sa te intori la munca, insa se pare ca asta e greu de realizat, mai ales in termen scurt, chiar si cu cele mai elaborate chimicale, poate doar cu niste ani de terapie bine pusa la punct sa rezolvi niste disfunctii vechi de -o viata...). Pe mine personal m-a ajutat si sfantul maslu, posibil...altfel nu-mi explic cum am putut sa ma intorc si sa ma adaptez mai bine, a doua oara, la fostul loc de munca pe care-l parasisem de vreo 3 luni si care mi se paruse odios...
|