Citat:
În prealabil postat de Annyta
Cunosc și eu niște persoane, chiar apropiate, care se află în situații similare (au chiar studii superioare, dar nu își găsesc serviciu, la vârste apropiate de 40 de ani). Tendința mea recentă este să le "acuz" că nu se descurcă sau au prea multe pretenții. Mama mi-a adus aminte că "bogatul nu crede celui sărac". Adevărul Dumnezeu îl știe. Sunt sigur că e greu pentru ele, dar e greu și pentru altcineva din exterior să le ajute. Cum ai putea garanta pentru altcineva?
|
Ce studii superioare, mai exact?
Ce inseamna "studii superioare" in ziua de azi?
Daca n-ai facut o facultate competitiva sau nu ai fost competitiv in facultate, sunt aproape egale cu zero.
Noi avem ce e mai rau: o competitie dura, poate chiar mai dura decat in Occident, din cauza locurilor putine de munca, mult mai prost platite decat in Occident si ceea ce Occidentul are si noi nu - protectie sociala cvasi-inexistenta.
Din pacate sunt destui si dintre cei care acum intra la o facultate si nu realizeaza lucrurile astea, fiind probabil copii parintilor crescuti pe vreamea comunistilor cand toti care aveau o facultate aveau garantat si un loc de munca caldut.