Citat:
În prealabil postat de AGabriela
AlinB: "Fraților, chiar de va cădea un om în vreo greșeală, voi cei duhovnicești îndreptați-l, pe unul ca acesta cu duhul blândeții, luând seama la tine însuți, ca să nu cazi și tu în ispită."
DECI LUATI SEAMA LA DVS CEL CREDINCIOS CARE NU STITI DECAT SA MUSTRATI SI SA JUDECATI SA NU CADETI ....AVETI MARE GRIJA CA VENI-VA UN MOMENT IN CARE VA VA FI PUSA LA INCERCARE ATAT DE MULTA CREDINTA SI NU MARE SA VA FIE MIRAREA CAND NU VETI FI INTELES DE CEILALTI (SI MOMENTUL ACELA NU VA VENI PENTRU CA VI-L DORESC EU).
|
Deci daca cineva iti spune verde in fata care e problema, atunci te superi ca n-ar fi "duhul blandetii".
Ai vrea sa reformulez ca sa vezi ce inseamna de fapt opusul la "duhul blandetii"?
Si ispita care ar fi in cazul asta, pentru mine? Sa cred ca totul in viata, inclusiv viata spirituala si bunavointa lui Dumnezeu insasi depinde de absenta/prezenta dragostei unei femei?
Prin chestii de genul asta am trecut, deci pot sa-ti spun cu toata compasiunea si inteelegerea ca nu faci bine ce faci.
Atat timp cat ai sa privesti lucrurile astfel, nu o sa ai parte nici de liniste, nici de fericire si nici de relatia multdorita.
Chiar daca ai sa ai o relatie, e putin probabil ca barbatul sa poata duce toata aceasta greutate pe care tu insuti nu vrei sa o duci.
Esecul in directia asta poate insemna ca e timpul sa-ti dai seama unde gresesti, sa tai o dependenta care este patologica si iti submineaza viata spirituala.
Crestineste vorbind, persoana potrivita in casatorie nu este persoana care te satisface deplin intelectual/financiar/afectiv/emotional, mama/tatal care nu l-ai avut si ti-au lasat un gol in viata, ci persoana in viata careia poti face o schimbare in bine, persoana care te poate provoca sa te schimbi in bine chiar daca te invata ca n-ai suficienta simt pedagogic, rabdare, credinta, dragoste, etc. si chiar te invata uneori la modul dureros.
Iti place varianta asta a casatoriei? Sunt sigur ca nu mai mult decat calugaria.
Citat:
P.S.: Daca puteti observa domnule AlinB ca in acest topic v-am respectat si v-am scris doar la pers a doua pl., sau poate va este ochiul prea pln de credinta ca sa mai vedeti acest lucru si sa incercati sa faceti la fel
|
Imi pare rau dar nu vad in contextul asta cum adresare la persoana a doua singular ar fi o lipsa de respect asa cum nu vad cum e compatibil respectul care pretinzi ca il ai cu atitudinea din spatele vorbelor de mai sus.
Te-ai gandit ca s-ar putea sa ai niste trasaturi de caracter care sa puna barbatii pe fuga, dupa ce incep sa te cunoasca mai bine, indiferent ce iti place tie sa crezi (pozitiv, evident) despre tine ca femeie?
Chiar daca natura nu te ajuta prea mult acum, fata de 10 ani in urma, sa zicem, dar chiar si atunci, un caracter frumos, bland, impaciuitor, ascultator, amabil, fara prefacatorie si falsa politete te-ar putea sau fi putut ajuta mai mult sa intri in atentia unui barbat cumsecade.