Citat:
În prealabil postat de sophia
Totusi nu m-am lamurit: de ce mor anorexici?
Am inteles ca totusi nu mananca nimic. La un moment dat trebuie pusi (cu forta) perfuzii.
|
Anorexicii au o problema de ordin psihic, nu stiu cand sa se opreasca.
anorexia <> post negru.
Desi sunt persoane care se apuca de post negru si pot avea problema asta - ca nu stiu unde sa se opreasca, nici cand apar simptome severe, dorind sa slabeasca mai mult sau "sa se dezintoxice" confundand semnalele unui stres maxim al organismului, impins peste limite, cu "simptomele dezintoxicarii".
Citat:
La fel ma intreb cu cei care fac greva foamei. Cate zile rezista? Nu prea multe.
La fel cei care rezista la diverse calamitati (cutremur de ex.) si sunt gasiti peste zile fara apa si hrana. Cat rezista?
|
Depinde, am inteles ca recordul este in jur de 90 zile.
Depinde de cate rezerve de grasime au, ce probleme de sanatate mai au daca au.
Citat:
Pe urma cum poti sa spui ca dieta asta (eu nu o numesc post, ca Dumnezeu nu a lasat asa ceva) nu este infometare. Chiar asta este. Lipsa hranei.
|
Cum nu? Postul negru este in traditia Bisericii.
Dar tu nu poti sa-l tii nici pe cel vegan, asa ca iti inteleg dificultatea de a-l intelege pe asta ...
Citat:
Alta nelamurire - se spune ca organismul consuma rezervele lui. Si daca nu are, sau ii lipsesc lucruri vitale?
|
Apar problemele.
De asta postul negru ar trebui monitorizat medical sau in orice caz, facut cu cap.
Citat:
Dar mie cel mai greu mi se pare cu stomacul. Ca atunci cand nu mananci, simti primul lucru durerea/usturimea stomacului care freaca in gol. Si nu-mi inchipui cum isi opresc organele functionarea. Asta nu inteleg.
|
Asta e un mit de la babutele cu burtica care in viata lor n-au tinut macar o zi de post negru. La barbati am vazut mai mica opozitie fata de ideea de post negru, asta nu ca n-ar fi femei care sa tina zeci de zile de post negru.
Stomacul nu "se freaca in gol" niciodata. Muschii actioneaza doar in masura in care primeste in care primeste hrana cat de cat solida.
Secretii gastrice se produc insa si fara harana solida (dar in cantitate mica) in masura in care are un "program" sau exista un stimulent gustativ, olfactiv sau chiar imaginatia intr-o anumita masura.
Dupa 2-3 zile de nealimentare isi opreste cvasi-complet functionalitatea si incepe sa isi reduca dimensiunile (se strange).
Citat:
Si cum rezista creierul nealimentat? Lui ii trebuie niste substante si hrana.
|
Foloseste in majoritate cetonele rezultate din procesarea rezervelor de grasime si o mica parte de glucoza rezultata din procesarea tesutului muscular.
Citat:
1. Centre/sectii in spitale unde oamenii se interneaza pe perioada dietei, ca sa fie supravegheati. Dar ei consuma totusi lichide: sucuri, ceaiuri, supe.
|
Pot sa consume si doar apa.
Exista si o dieta bazata exclusiv pe sucuri de legume, radacinoase (exclus fructe care contin zaharuri).
Citat:
2. Centre/sectii in spitale unde oamenii obezi tin dieta stricta. Aici insa nu am informatii. Cred ca sunt alimentati numai artificial (prin perfuzii).
|
Nu exista asa ceva.
In cazul obezilor ori sunt trecuti la dieta severa - shake -uri proteice + vitamine, saruri care asigura doar un minim de calorii + nutrienti strict necesari ori se recurge la operatii asupra stomacului: este redus in dimensiune sau este umplut cu un balon (si ramane putin spatiu pentru mancare) sau este strans cu un inel (si iarasi, incape mai putina mancare).
Insa nu e o solutie sigura 100%, poti slabi rapid (si pielea se lasa) si te poti ingrasa ulterior la loc sau mai mult (chiar mancand putin dar cu multe calorii gen bauturi cu zahar, dulciuri, grasimi).