Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
nu. minim este 6,20. depinde ce a lucrat tatal tau. in constructii daca esti calificat, si te pricepi poti primi si 10 lire la ora. daca muncesti necalificat in curatenie, sau la spalat masini in spalatorii, de exemplu, sau muncitor necalificat in constructii, atunci acesta minim 6,20.
Nu esti chiar tot pe acolo. caci ai totusi perspective. poti face o calificare , poti inainta . echivalezi o diploma de studii daca ai. faci experienta , inveti limba engleza, si poti face ceva. nu bati pasul pe loc. Dumnezeu ajuta dar si noi mai trebuie sa luptam, sa ne zbatem.
iata un link, minim 6,31
https://www.gov.uk/national-minimum-wage-rates
|
Tata nu primea 8 sau 8,5, ci mai mult, dar asa tin minte ca mi-a ca e minimul. Poate era minimul care primea cineva unde lucra el.
Destul de jos, 6,3. Ma asteptam sa fie mai mult ptr. Anglia. Asa e, poti sa inaintezi, dar foarte putini fac treaba asta. Sunt multi care au lucrat ani de zile pe acelasi salariu. Eu vorbesc de o anumita categorie de oameni, nu de cei harnici si care vor sa faca ceva. Sa faci absolut totul pentru bani e cam urat. Nu mi se pare normal sa ne abandonam parintii in azile si sa mergem sa avem grija de batranii spaniolilor. Sau sa ne abandonam copiii. Cati copiii nu sufera in Ro din cauza asta. Multi au ajuns in puscarii, s-au sinucis etc. Nu se merita. Eu vorbesc despre acesti oameni, care ptr. bani si iarba verde din vest, lasa tot.
Unde sunt eu, sunt multi romani care, daca ar putea, s-ar intoarce si maine acasa. Sunt care au stat, au muncit, au strans bani si s-au intors. Sunt cei care inca mai trebuie sa stea. Sunt si cei care au venit de 20 de ani si au totul stabil si nu vor sa plece. Depinde f.mult in ce prioada ai plecat, ce varsta ai, cat timp ai si cat esti de harnic.
*
In sfarsit. Am deviat de la subiectul topicului.