Citat:
În prealabil postat de Parascheva16
Tata nu primea 8 sau 8,5, ci mai mult, dar asa tin minte ca mi-a ca e minimul. Poate era minimul care primea cineva unde lucra el.
Destul de jos, 6,3. Ma asteptam sa fie mai mult ptr. Anglia. Asa e, poti sa inaintezi, dar foarte putini fac treaba asta. Sunt multi care au lucrat ani de zile pe acelasi salariu. Eu vorbesc de o anumita categorie de oameni, nu de cei harnici si care vor sa faca ceva. Sa faci absolut totul pentru bani e cam urat. Nu mi se pare normal sa ne abandonam parintii in azile si sa mergem sa avem grija de batranii spaniolilor. Sau sa ne abandonam copiii. Cati copiii nu sufera in Ro din cauza asta. Multi au ajuns in puscarii, s-au sinucis etc. Nu se merita. Eu vorbesc despre acesti oameni, care ptr. bani si iarba verde din vest, lasa tot.
Unde sunt eu, sunt multi romani care, daca ar putea, s-ar intoarce si maine acasa. Sunt care au stat, au muncit, au strans bani si s-au intors. Sunt cei care inca mai trebuie sa stea. Sunt si cei care au venit de 20 de ani si au totul stabil si nu vor sa plece. Depinde f.mult in ce prioada ai plecat, ce varsta ai, cat timp ai si cat esti de harnic.
*
In sfarsit. Am deviat de la subiectul topicului.
|
Problema multora dintre noi tocmai asta este, ca suntem atat de "harnici" incat nu vrem sa muncim si pe putin. Cu alte cuvinte, la ce sa muncesc pe 6,20 lire pe ora cand pot sta degeaba pe ajutor social in tara mea. am vazut multa lume spunand: pentru atata lucru nu ma ridic din pat. Deci asta este problema, "harnicia". Insa ma bat cu pumnul in piept ca sunt moral, ca stau langa copii si batrani, de parca daca stau fara sa le asigur nimic, tare mai sunt de folos. Halal stalp al familiei. Cand copilul cere, ridic din umeri, cand mama plange ca nu are medicamente , iarasi ridic din umeri si injur politicieni, stat, Biserica, vecin, sistem si tot.
Nu mi se pare normal sa judecam oamenii, fiecare isi are propriile sale necazuri si dureri, nimeni nu pleaca de prea bine. Romanul in strainatate, munceste, nu taie frunze la caini, si tot ce castiga trimite in tara familiei sale. Asa isi poate sustine si batranii si copiii. Cum poate , prin munca. Uneori nu faci absolut totul pentru bani, ci faci tot ce iti sta in putinta tocmai pentru familia ta, pentru copiiii tai, pentru batranii tai, daca ii ai.
Cei care isi duc parintii in azile o fac oricum, fie ca sunt in tara , fie in strainatate. Cine este imoral este oricum indiferent unde traieste. Iar cine iubeste banul , il iubeste oricum, si face orice pentru el si in tara lui , nu trebuie sa plece la departari pentru asta. Avem destule exemple de acest fel in tara. Dar repet numai Dumnezeu stie sufletul fiecarui om, numai El Bunul stie motivele si cauzele care au dus ca un om sa plece sa munceasca in strainatate.