Citat:
În prealabil postat de Decebal
Doamnă Dobrin, recomandarea mea este să fiți mai respectuoasă față de țara în care vă aflați. La ora actuală totuși nu englezi își câștigă pâinea pe plaiuri românești, ci români își câștigă pâinea pe plaiuri englezești și mănâncă deci pâine englezească. Ar trebui, spun eu, să fiți mai recunoscătoare și mai respectuoasă față de cei prin care iată Dumnezeu vă dă pâinea cea de toate zilele.
|
anume la ce exact va referiti? aveti ceva sa imi reprosati?
repun din nou cuvintele mele din care va rog respectuos sa imi aratati unde am spus eu ceva rau de Anglia sau de englezi.
"problema multora dintre noi tocmai asta este, ca suntem atat de "harnici" incat nu vrem sa muncim si pe putin. Cu alte cuvinte, la ce sa muncesc pe 6,20 lire pe ora cand pot sta degeaba pe ajutor social in tara mea. am vazut multa lume spunand: pentru atata lucru nu ma ridic din pat. Deci asta este problema, "harnicia". Insa ma bat cu pumnul in piept ca sunt moral, ca stau langa copii si batrani, de parca daca stau fara sa le asigur nimic, tare mai sunt de folos. Halal stalp al familiei. Cand copilul cere, ridic din umeri, cand mama plange ca nu are medicamente , iarasi ridic din umeri si injur politicieni, stat, Biserica, vecin, sistem si tot.
Nu mi se pare normal sa judecam oamenii, fiecare isi are propriile sale necazuri si dureri, nimeni nu pleaca de prea bine. Romanul in strainatate, munceste, nu taie frunze la caini, si tot ce castiga trimite in tara familiei sale. Asa isi poate sustine si batranii si copiii. Cum poate , prin munca. Uneori nu faci absolut totul pentru bani, ci faci tot ce iti sta in putinta tocmai pentru familia ta, pentru copiiii tai, pentru batranii tai, daca ii ai.
Cei care isi duc parintii in azile o fac oricum, fie ca sunt in tara , fie in strainatate. Cine este imoral este oricum indiferent unde traieste. Iar cine iubeste banul , il iubeste oricum, si face orice pentru el si in tara lui , nu trebuie sa plece la departari pentru asta. Avem destule exemple de acest fel in tara. Dar repet numai Dumnezeu stie sufletul fiecarui om, numai El Bunul stie motivele si cauzele care au dus ca un om sa plece sa munceasca in strainatate."