Am citit cam ce a spus fiecare ,de la profesorul de religie s-a ajuns la altele cu ...catolicii ,apoi corale ,cuvinte frumoase si in mare parte adevarate despre slujirea ca profesor de religie .Insa nimeni nu a vorbit aici (poate gresesc nu am citit toate postarile),despre salarizare . Cati stiu ca un profesor la inceput primeste pana la 800 de lei ron ? Cati stiu ca e foarte greu sa "prinzi" un post in orase ? Da asa e profesor de religie ortodoxa e mai mult o jertfa ,totusi daca ajungi sa predai la sat sunt Primarii care nu iti deconteaza transportul ,sunt mari probleme in acest sens ,esti nevoit ca din 800 de lei sa-ti platesti transportul ! Cunosc pe cineva care in acest "stil" a renuntat la jertfire dupa sase luni de activitate ,acum lucreaza agent de vanzari cu 1400 lei/luna.
Deci dupa ce ca primesti 800 de lei (cam atat primeste o vanzatoare la alimentara),ajungi la un moment dat sa aduci bani de acasa !!! Aceasta este situatia sistemului de invatamant din Romania . Din toata povestea asta se naste o intrebare fireasca ,eu pentru ce am cheltuit trei ani in facultate ,unii au si master ,ca sa primesc 800 lei ron si sa-mi platesc din astia si transportul ?
Dupa umila mea parere religia ar trebui sa fie fundatia unei natiuni ,de aici putem cladi oameni morali ,oameni sanatosi mintal ,care mai tarziu sa cladeasca o societate sanatoasa ,normala .
Last edited by catehumen; 03.11.2013 at 21:32:46.
|