View Single Post
Vechi 04.11.2013, 11:19:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Daca lui nu ii pasa de punctul de vedere ortodox, eu ce sa ii fac acum? cu cat insist, cu atat se inversuneaza impotriva dreptei credinte, si mi-e frica ca va cadea de tot, daca nu a acazut deja in apostazie.
Vorbesti ca si cand ar depinde de el, tu nu poti face nici o alegere decat aceea de a-l bate la cap.
Din cate ne-ai spus, n-are cum sa cada in apostazie ca oricum era acolo de la bun inceput.
Ma rog, poate nu e propriu spus apostazie, dar oricum este anti-teu.

Si daca e sa vorbim de relatie, casatorie, ar trebui sa accepte macar casatoria civila, daca vrea cu adevarat sa-si ia vreun agajamant pe linia asta.
Dar cred ca e vorba mai mult de iluziile tale decat de ceea ce vrea el cu adevarat.

Citat:
Nici nu stiu daca faptul ca spun, il dau de gol, ii dau in fapt ereziile pe care le-a spus, il ajuta cu ceva, ba din contra, faptul ca le-am facut publice il poate condamna definitiv. Asa poate daca mi le-a spus doar mie, in intimitate, pot trai cu iluzia ca Dumnezeu nu l-a auzit sau macar nu l-a luat in serios, si nici vrajmasul poate nu l-a auzit.
Poate nu erau niste concluzii definitive ci doar speculatii, care odata facute publice prin ce am scris aici, au devenit reale...
Tu citesti ce scrii? Eu imi fac griji. Serios.
Asta e drumul care duce spre schizofrenie.

Citat:
poate era mai bine sa ma rog pentru iertarea si intoarcerea lui din ratacire.
Si pentru tine cine se roaga?
Ca esti poate intr-o cadere si mai mare, stiind ce e bine si ce e rau, urmezi totusi raul, iti spui o gramada de minciuni doar ca sa nu privesti realitatea in fatza:

1. ca nu ar fi concubinaj - indiferent daca iti place sau nu in plan sexual, faptul ca exista un plan sexual inseamna ca este concubinaj.

Faptul ca nu-ti face placere planul sexual nu inseamna ca ai fi intr-o ipostaza virtuoasa ci poate ca el este ingrozitor la capitolul asta (asa se intampla cand nu iubesti o femeie ci doar o folosesti pe post de "paratraznet hormonal" + alte utilitati) sau ai o problema medicala sau si mai grav, una de ordin psihologic - trupul tau incearca sa-ti spuna ca esti intr-o relatie nepotrivita, dar nu-l asculti).

2. ca e o relatie ca de casatorie - nu este, nu vrea sa auda de casatorie, nici macar de cea civila

3. ca este totusi o relatie ca de familie - nu este, nu-si doreste copii cu tine, motiv pentru care gaseste tot felul de pretexte

4. ca n-ar sta atat de rau vizavi de credinta - fals pentru ca nici macar cel care este cat de cat credincios nu se stie daca se va mantui, dar cel care lupta cu ideea de credinta si nici nu vrea sa calce in Biserica, ce nadejde poate avea?

5. te minti ca faci ceva pentru sufletul lui - adevarul este ca nu indraznesti sa faci mai nimic, pretextul fiind "sa nu cada in apostazie", loc in care se afla deja.

6. te invinovatesti exagerat (cu "ajutorul" lui) pentru ca din aceasta vinovatie (indusa artificial poate in buna parte) rezultand o oarecare obligatie/indatorire fata de aceasta relatie, sa te simti "norocoasa" ca ai aceasta relatie de care o femeie crestina care se respecta s-ar tine la distanta

Last edited by AlinB; 04.11.2013 at 11:30:40.
Reply With Quote