Protopopiatul Iași 3, prin Biroul de asistență socială, a organizat vineri, 1 noiembrie 2013, o activitate social-filantropică pentru pacienții internați în Institutul Regional de Oncologie (IRO) din Iași, informează „Ziarul Lumina”. Bolnavii au fost miruiți, apoi li s-au oferit icoane. În această activitate s-au implicat pr. Vasile Grierosu, voluntar al Departamentului Pro Vita al Protopopiatului Iași 3, pr. Radu Sever Ungureanu, misionar de caritate în cadrul Institutului Regional de Oncologie din Iași, și Ionela Amariei, asistent social în cadrul protopopiatelor Iași 1 și Iași 3.
„Prin această activitate am dorit să arătăm că trebuie să fim aproape de cei aflați în suferință. Am stat de vorbă cu oamenii și le-am oferit câte o icoană. Dorim ca astfel de activități să fie intensificate în perioada următoare. Am observat și cu alte ocazii că după ce un pacient a primit o icoană, starea acelei persoane s-a schimbat“, a declarat Ionela Amariei.
Institutul Regional de Oncologie din Iași are un parteneriat de colaborare cu Biroul de asistență socială al protopopiatelor Iași 1 și Iași 3.