View Single Post
Vechi 04.11.2013, 18:09:22
iliegh
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tot-Laurentiu Vezi mesajul
Pentru ca ne aflam la sectiunea "Dogmatica" trebuie amintit un lucru important.

Nu faptele noastre ne mantuiesc (oricat ar fi ele de multe si bune) ci Harul lui Dumnezeu.
Fiindca toata "dreptatea noastra este ca o carpa lepadata inaintea lui Dumnezeu".
Nimeni nu se poate indreptati din faptele sale.
De aceea fiecare crestin trebuie sa stie ca mantuirea nu vine prin fapte ci prin Har.
Amintesc cazul elocvent al talharului de pe cruce care este primul om intrat in Imparatia Cerurilor!

Exista o expresie foarte raspandita pe la noi: Ce sa fac domn'le ca nu stiu daca "ma mantuiesc" sau "nu ma mantuiesc"!

Nu noi ne mântuim ci Hristos ne mântuiește !!!

Este adevarat ca faptele bune atrag Harul lui Dumnezeu, dar asta este cu totul alta discutie! Dumnezeu este Cel care decide cat Har trebuie sa dea fiecaruia. Deci, principala cauza pentru care cineva nu va fi mantuit, nu este neaparat din lipsa faptelor ci mai degraba lipsa Harului dumnezeiesc!

Aici putem aminti de "faptele legii" si "faptele credintei" despre care vorbeste Sf. Ap. Iacov si Sf. Ap. Pavel si care sunt doua categorii diferite. "Dar va zice cineva: Tu ai credință, iar eu am fapte; arată-mi credința ta fără fapte, și eu din faptele mele îți voi arăta credința mea." (lacov 2,18).
In fine ar fi mai multe de spus pe aceasta tema!
Ceea ce ai scris aici este foarte grav.

Iti dai seama de consecinte ? (ca sa te parafrazez)

Atunci tot liberul arbitru e degeaba, toata stradania omului de perfectoinare e degeaba, dar cel mai grav si mai grav lucru care rezulta este ca un om bun la suflet care a facut doar fapte bune toata viata pentru ca nu stie sa faca altceva, va fi nemantuit in favoarea unui criminal care cine stie ce crime a savarsit toata viata si la sfarsit a zis un "Doamne iarta-ma" si gata, e mantuit.

De asta nu are ursul coada. Asta numesti tu un Dumnezeu drept ?
Reply With Quote