Adventistii cred in vedeniile si in crizele de epilepsie ale lui Ellen G. White.. decat in Maica Domnului si in sfanta cruce pe care a fost rastignit Domnul nostru Iisus Hristos pentru pacatele noastre .Ei asteapta o a doua venire.Care a doua venire?! daca pe prima o nesocotiti si o necinstiti!
Zilnic se mai trezeste cate un eretic sa-si creeze propria lui secta. John Smith si Thomas Helwys(baptisti),A.J. Tomlinson si Charles Parham(penticostali),William Miller si Ellen G. White (adventisti),Charles T. Russell (yehovisti)… asa au aparut sectantii. Niste fermieri din America s-au gandit…”hai sa facem si noi o afacere si sa vindem locuri in rai”, asa au aparut “cultele” neoprotestante.
Sectantii , traiesc cu impresia ca sunt pe picior de egalitate cu Ortodoxia…ei bine, tocmai asta trebuie sa refuzam . Ei nu sunt pe aceeasi treapta cu Ortodoxia, sectele au aparut in 1900 toamna ,la spartul targului ,pe cand Ortodoxia are succesiune pana la Sfintii Apostoli . Sa faci o egalizare intre Ortodoxie si secte e pur si simplu tradare.
A ceda in fata sectelor, ar insemna sa ne plecam capul in fata diavolului in semn de supunere. “Vedeți să nu fiți amăgiți, căci mulți vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt, și vremea s-a apropiat.Nu mergeți după ei “(Luca 21, 8 ).
|