View Single Post
Vechi 06.11.2013, 06:44:36
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Tu citesti ce scrii? Eu imi fac griji. Serios.
Asta e drumul care duce spre schizofrenie.
Era doar o metafora, stai linistit, o formula de stil. Poate intr-adevar traiesc si eu cu niscaiva iluzii, dar nu mai multe ca restul lumii... (care nu realizeaza in ce mare ra... se afla si ca merge pe o directie gresita, sperand sa iasa la liman, dar de fapt mai rau se infunda, probabl la fel facem si noi dar e mai greu sa ne dam seama).
In caz ca nu ai observat, marea majoritate a semenilor nostri sunt cazuti de fapt intr-o mare apostazie, fara ca macar sa isi dea seama. Fac greseli de judecata si apoi in loc sa se intoarca sa o ia dde la inceput, incearca sa o dreaga, in speranta ca poate nu se va observa. Traiesc intr-o mare minciuna pe care au ajuns chiar si ei sa o creada, sau fac eforturi in acest sens. In felul asta ar putea cand vor ajunge la judecata sa afirme "nu am stiut; asa am crezut ca e bine, asa mi s-a spus"; " daca eu am facut eforturi sa uit sau sa neg ca am facut pacate, poate si Dumnezeu ma crede, ca doar El ne-a facut asa"(imperfecti, supusi greselii). Toti ticalosii spun "Dumnezeu e bun si iarta pe toata lumea, o sa ne ierte si pe noi" (cu alte cuvinte noi astialalti care ne abtinem sa nu facem rele suntem niste fraieri). In fine, e posibil ca pe acestia 'saraci cu duhul' chiar sa ii creada. pe noi insa cei care am stiut ca nue bine ceea ce facem si totusi am facut, e alta treaba.
Si cum spuneam, majoritatea lumii nu beneficiaza de consilere si tratament pentru marea paranoie si inselare in care se afla si se straduie sa se mentina (realitatea ar fii prea crunta).

Last edited by fallen; 06.11.2013 at 07:24:40.
Reply With Quote