adica pt tine materia este o iluzie?? parac teoria asat am ami auzito la unii care ziceau ca Hristos nu sa intrupat si ca nu a avut trup si ca materia este rea in sine si ac Mantuitoru nu a vrut sa se arate ca Om, parca suna a EREZIE
Vad ca la insinuari esti mai iscusit decât la întelegerea unor lucruri de bun simt. Ce e eretic în ce am zis? Cu ce afecteaza ce am spus eu dogma Întruparii?
inaite de Intruparea mantuitorului, ianite ca Dumneseu sa se descopere prin Fiul Sau cum a fost cunsocut Dumnesu?? Nu prin creatia Sa. Dumneseu nu a facut nimic rau, toate bune lea facut, asa ca materia nu e rea asa cum provaduiau unnii eretici in primele veacuri ale crestinismului ci a si fost sfintita de Dumneseu.
Raul vine de la om. În cazul de fata, raul e constituit de credinta omului ]n lucruri neadevarate.
Iar descoperirile stiintei au nimicit natura creata de Dumnezeu. În Apocalipsa multe pasaje se refera la otravirea prin poluare a naturii si exista si acest verset (capitolul 11):
18. Si neamurile s-au maniat, dar a venit mania Ta si vremea celor morti, ca sa fie judecati, si sa rasplatesti pe robii Tai, pe prooroci si pe sfinti si pe cei ce se tem de numele Tau, pe cei mici si pe cei mari, si sa pierzi pe cei ce prapadesc pamantul.
|