Portretul îngerului păzitor
"Păzitorul meu e făcut din lumină
Îngerul meu păzitor trăiește în interiorul meu, are un loc special amenajat în inima mea. Oriunde m-aș duce, oricât de tristă sau fericită aș fi, el are grijă să-mi lumineze calea și sufletul cu o singură suflare, cu o singură bătaie din aripi. Îngerașul meu nu are chip de om, nu mi-l imaginez niciodată ca fiind un copil cu aripi prinse la spate. Nu, păzitorul meu e făcut din lumină, e un suflet de copil în tot sensul cuvântului. Aripile sale sunt făcute din bunătate și bucuria de trăi, din muzică și din taina acelor momente frumoase ce se nasc numai din voia Lui. Deasupra și în jurul lui plutește un praf auriu, semn că este cu adevărat special și plin de har.
Îngerașul e mereu cu mine. Chiar dacă nu-l văd, chiar și când simt că l-am pierdut, el e acolo. Nu mă va părăsi. Atunci când trec prin clipe dificile, simt o căldură în interiorul meu, simt că ceva se întâmplă în sufletul meu. Așa știu că el încă mă păzește. Mă învăluie cu aripile sale de lumină și-mi șoptește gingaș: „Totul este în ordine. Vei trece peste acestea! Sunt cu tine...“. El îmi dă puterea să merg înainte, îmi dă un mic imbold și îmi arată că pot să mă ridic mereu. Nu mă lasă niciodată de izbeliște. Știu că trebuie să mă ajute să mă ridic din praf și simt că o luminiță caldă se trezește în mine atunci când face asta. E mereu de partea mea și asta îmi dă un sentiment de siguranță. Chiar și când dorm, am impresia, prin vis, că un suflețel ușor plutește deasupra mea, mă apără de toate gândurile rele și îmi deschide, cu ochii râzând, calea spre lumină.
Se mai întâmplă ca, atunci când am parte de momente de distracție, să uit de el, să consider că totul este perfect. Însă el mă știe, nu mă părăsește și mă luminează întotdeauna, învăluindu-mă cu căldură și pace. Peste mine așterne o plapumă țesută din bunătate și har, iar eu mă simt păzită și plină de iubire. Pentru că este cineva care mă iubește mereu. (Mara Spătar, clasa a VI-a)" (sursa: ziarullumina.ro)
|