Subiect: dileme morale
View Single Post
Vechi 09.11.2013, 13:16:05
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Aici cred ca ar fi cel mai bine ca numai cei doi direct implicati sa decida cum vor proceda.
Sfaturile sunt bineintentionate si utile, insa in final numai cei doi pot sti care sunt adevaratele lor sentimente reciproce.

Doar un aspect care m-a mirat din aceasta situatie: un barbat (chiar sa fie ateu), atunci cand iubeste cu adevarat o femeie, nicioadata nu-i va impune a-si schimba convingerile religioase! E anormal ca atunci cand iubesti o femeie sa ai vreo problema ca se duce la biserica si ca este o femeie cu credinta in Dumnezeu!

Nu stiu- daca el este ateu si nu vrea sa aiba de-a face cu biserica (desi ar trebui sa-I multumeasca lui Dumnezeu cu lacrimi ca i-a dat o femeie care-l iubeste), atunci cand sotia se duce la biserica, el se poate ocupa cu treburi gospodaresti, sau sa iasa cu prietenii la un fotbal, o tabla, etc!

In acest fel, seara cand amandoi sunt impreuna, nu ar mai exista motive de cearta ori scandal.
Ala nu e barbat, e inger! (aproximativ, ca dc ar fi asa ar fi primul la biserica, ar da in branci sa termine treburile casnice inainte sa inceapa slujba, sa nu ramana nici sotia in urma, decat poate daca e obosita, bolnava sau tb sa stea cu copiii, atunci ar merge singur inainte, s-ar ruga pt ea, ar aduce acasa anafura si i-ar povesti ce a spus sf. Evanghelie, cum invata par Cleopa)

Insa majoritatea crestinilor "liber cugetatori" nu inteleg rolul bisericii, iar protestantii si neoprotestantii accepta doar o parte din dogme, pe altele nu (ex pomenirea mortilor).
Mie de ex cei mai multi prieteni si rude imi zic ca n-am ce cauta la biserica, cel putin acum, ci cand voi avea 80 de ani. Pana si in media vin "vedete" care spun cat sunt de credincioase, dar nu sunt de acord ca trebuie sa mearga lumea la biserica, sa tina post, etc.

Altii cred ca persoanele care cer ajutorul lui Dumnezeu sunt nedemne de increderea semenilor, pt ca ele insele nu ar avea incredere in propriile puteri si abilitati. Foarte multi daca s-ar duce de ex la doctor sa fie operati si ar vedea pe doctor ca inainte de procedura se inchina sau se roaga, ar zice ce faci nene, stii ce ai de facut au ba? Asta puteam sa fac si eu acasa, sa ma rog, la matale am venit sa ma operezi!
F multi contesta profesionalismul meseriei de preot, neconsiderand-o o profesie adevarata, cum ar f cea de doctor, inginer, constructor, etc, care intr-adevar pot face ceva concret pentru intrajutorarea semenilor, pecand preotii, dupa parerea multora, iau bani "degeaba", rolul lor fiind arbitrar si chiar iluzoriu, fiind comparat cu cel al ghicitoarelor, clarvazatorilor, radiestezistilor, bioenergeticienilor, si chiar al psihologilor, in acceptiunea unora.

Cam astea ar fii prejudecatile cele mai frecvent intalnite in societatea actuala, vizavi de biserica.
Reply With Quote