Citat:
În prealabil postat de bogdan81
Acum putem sa spunem clar ca perintele Iustin Parvu a gresit cand a spus ca un act cu cip este prin simpla lui posesie lepadare de credinta.
Insa la Petru Voda se intampla multe lucruri nelalocul lor. De la interzicerea cartilor pentru copii gen "Aventurile baronului Munckhausen" pana la lupta contra vaccinurilor, obscurantismul si fanatismul sunt la ele acasa. Am ajuns mai rau ca pe timpul inchizitiei - facem tabele cu carti pentru copii interzise. Urmeaza "Aventurile lui Habarnam" si "Harap alb".
Curata dileala !
|
Nu trebuie sa exageram, Parintele Iustin a fost unul din marii duhovnici. Chiar daca ar fi avut o asemenea greseala mie mi se pare ceva minor, au fost chiar sfinti care au avut greseli dogmatice, din nestiinta. La noi nu exista infailibilitatea umana, la fel ca la catolici, prin papa. Infailibil este doar Iisus si invatatura revelata, dogmele (deci si Biserica, din aceasta privinta).
In mesajul meu de mai sus am dat ce a spus Parintele Iustin intr-un interviu, ca doar cipul implantat in corp este problema, buletinul biometric este doar o atentionare, inceputul problemei. Desi eu nu inteleg exact de ce, e posibil sa fie si asa, nu cred eu ca sunt cel mai intelept, altii stiu mai bine decat mine ce se va intampla in viitor.
Legat de cartea respectiva, nu ar fi exagerat daca s-ar lua o pozitie impotriva cartii Harry Potter, nu orice carte e folositoare nici macar pentru adulti, cu atat mai mult pentru copii.