Iar in legatura cu mersul la biserica- cum am zis: chiar daca sa zicem ca barbatul ar fi ateu (cu forta nu se poate a-l face sa devina credincios!), daca este un om judecat, cu capul pe umeri, atunci va zice: "Nevasta, cat te duci tu la biserica, eu mai vad ce treaba ar mai fi de facut prin gospodarie, si daca mai ramane timp am sa ma duc la un fotbal cu prietenii"
Ca doar nu-i nici bine a sta impreuna cu partenera/sotia 24 din 24 de ore, cum mai sunt unele "relatii" sau "casatorii" unde intalnim o gelozie excesiva sau aceea tendinta a unuia dintre parteneri/soti de a-l controla complet pe celalalt!
Poate cele mai reusite casnicii care le-am intalnit- din ce am discutat cu oamenii- erau/sunt cele ale ceferistilor in general si mecanicilor de locomotiva in special: desi prin natura meseriei trebuiau sa stea cate 24 de ore departe de familie, totusi, atunci cand ajungeau acasa , desi destul de obositi si solicitati de la locul de munca, in cele 2-3 zile libere cat stateau cu familia, stiau sa fie alaturi de aceasta!
|