Citat:
În prealabil postat de catalin2
N-ai inteles nici acum ce am scris in mesaj. Iti explic mai simplu, daca traiam ambii acum 600 de ani si eu iti spuneam ca pamantul se invarte in jurul soarelui tu imi reprosai ca sunt nestiutor, inapoiat, pentru ca nu cred ce spun inteleptii acelui timp. Sper ca ai inteles acum.
|
Dacă veneai la mine cu dovezile necesare care să îți susțină ipoteza îmi schimbam poziția ca să reflecte noile cunoștințe. Eu nu îmi bazez înțelegerea despre realitate/univers după ce zic acei „înțelepți” la care tu tot face referire.
Citat:
În prealabil postat de catalin2
La fel si cu teoriile astea, evolutionista si Big-Bang, cei ce cred in ele spun ca cine le contrazice e impotriva stiintei si oamenilor de stiinta. Peste 100-200 de ani, sa zicem, teoria evolutionista o sa fie probabil la arhiva, la fel ca cea a lui Lamarck, si o sa fii inapoiat doar daca mai crezi in ea atunci.
|
Bineînțeles că dacă zici că nu crezi în Teoria Evoluției sau Teoria Big-Bang ești „împotriva” științei. Toate datele noastre până în acest moment susțin aceste modele, deci poziția mea reflectă aceste cunoștințe. Dacă pe viitor v-or fi date noi, îmi voi schimba poziția.
Însă există o foarte mare diferență dintre acea perioadă și acum. Oamenii de știință de pe acea vreme nu aveau acces la uneltele și datele la care avem noi acces acum.
În secolul 21 astfel de schimbări de poziții se întâmplă foarte foarte rar tocmai pentru că avem unelte gen telescoape, sateliți, calculatoare care să simuleze modele matematice complexe etc.
Diferența dintre mine și tine este că poziția ta va reflecta întodeauna ce zice biblia bănuiesc, indiferent de ce zice știința azi sau peste 1mil de ani.