View Single Post
Vechi 10.11.2013, 07:29:41
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Doamne ajută!
Vă propun ca, în acest topic, să ne punem unii altora mintea la contribuție, prin diverse probleme de logică, filosofie morală, probleme de perspicacitate și alte exerciții antrenante de gândire. :)
Ce ziceți? :)
Îmi îngădui să-ncep eu.
Răspundeți prin "da" sau "nu" la următoarea întrebare:
următorul cuvânt pe care-l veți scrie este "nu"?

:))
Am mai pregătit și altele, dar aștept să văd ce faceți la această problemă (pe care eu, sincer, știu doar parțial cum s-o rezolv, intuiesc...) și să citesc, de asemenea, problemele propuse de voi.
Hristos în mijlocul nostru!
Care este în această întrebare(sau răspuns) logica, morala, perspicacitatea, gândirea...? La ce folosește?

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
...Este un anumit tip de imposibilitate.

O coliziune similara: Dumnezeu fiind atotputernic poate crea o piatra atat de grea astfel incat El sa nu o poata ridica?
Bine-nțeles.

Nu aici este imposibilitatea, ci în incapacitatea noastră de a înțelege puterea Lui mai mult decât ”logica” minții noastre în care avem mai multă încredere decât în Hristos și care nu ne ajută dacă nu credem că DA, Dumnezeu poate crea o piatră pe care să nu o ridice, dar pe care în același timp să o ridice.
Încrederea nelimitată în rațiune(tipic protestantă) este moartea credinței, care credință face ca logica să devină cuantică datorită Duhului Sfănt, pentru că dacă logica nu mă ajută să definesc iubirea și să mă închin EI, atunci logica e moartă(limitată).

La urma urmei, dacă două variante se exclud(exemplul dat), singura ADEVĂRATĂ este prima; protestanții se închină la a doua pentru că le mângâie logica(atâta câtă e).
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 10.11.2013 at 07:34:09.
Reply With Quote