Ps.52 ''Acolo unde nu este frică le e teamă de frică pentru că Domnul a risipit oa...
Post negru și tainic însemană ''unire ca îngerii, dragoste ca sfinții și hrană ca pustnicii'' adică slujire fără păcat, dragoste fără mândriegoism și dor fără gLume.
Calea spre postul negru este postul negru adică priceperea scopului postului negru.
Scopul este chiar mijlocul, mijloacele!.. și abea atunci scopul nu mai scuză mijloacele iar acest Adevăr rezultă din Cuvântul lui Dumnezeu : ''Eu sunt Calea, A.. și V...a''
Pentru a ajunge să poți folosi postul negru la altceva decât la sporul satanicesc și la creșterea mîndriei prin post e nevoie de lepădarea de sine când faci orice bine, de lepădarea de încântarea de sine că poți să faci... păcatul, de lepădarea de prieteșugul și fericirea că folosindu-te de orice inclusiv de Dumnezeu poți să faci orice... orice dezbinare a ta de umilința smerită și de răbdarea de a ajunge și a rămâne întru ele până la sfârșit, căci asta însemană paza locului lui Dumnezeu în om: umilința smerită și răbdarea pentru ele.
Ca să fii umil trebuie să păstrezi taina și să nu dai lecții de valoare, valoarea mea, valoarea mea: hoția și dovada spurcată, mărturia blestemată.. lăudăroșenia arătată și prezentată cu mare fast, cu mare pompă, cu promiscuitatea exchibiționistă a stăpânirii altora pentru păcate, pentru că tu ești stăpânit de păcate prin patimi.
Deci postul negru nu trebuie să sperie pe nimeni căci nu moartea sperie ci 'fericirea' de a rămâne încremenit în ea ca un idol naiv, asta îngrozește. Calea până la înviere trece prin orice, inclusiv prin moarte.
''Fiți înțelepți ca șerpii și fără de răutate ca porumbeii.. căci dacă sunteți naivi atunci sigur credulitatea și prostia o să vă flateze orgoliul și o să vă mituie funcțiile cu multă corupere... foarte simplu:
Vi-se încântă că veți putea face... păcatul.. cu mândrie superstițioasă plină de superstiții osoase speculative.
Și minciuna asta a măririi de sine merge în paralel prin întuneric orice ați face ca lucrare de ascultare... și nu vezi, nu-ți dai seama, nu iei în seamă, nu iei aminte, nu te-nfricoșezi, dar de la o vreme începe să te doară ceva în tine și te lepezi treptat de Dumnezeu crezând că te scapă nerăspunderea și muțenia lenei de răspundere.
Adevărata cale spre fericire este aceea care te îndeamnă să vrei mereu să răspunzi Domnului pentru toate ale tale cerând cuvios îndreptare fără să te fățărnicești deznădăjduind cu viclenie prefăcută și speculantă de frica oaselor risipite de Dumnezeu căci dacă Dumnezeu a risipit oasele celor ce plac oamenilor ei s-au rușinat. Păi a risipit oasele lor după ce ei înșiși s-au risipit ispitindu-se la nesfârșit ca incoruptibilii care se cred sfinți nevăzând că mereu cad în păcate chiar în mijlocul lor făcându-le fără să știe și fără să-și dea seama cît de mult caută mereu să se îndoiască de singurul bun sigur: de Dumnezeu și de sfințenia Lui.
Last edited by vsovivivi; 12.11.2013 at 10:28:38.
|