Citat:
În prealabil postat de glykys
Eu nu stiu de unde ideea asta ca femeia trebuie musai sa fie "intretinuta" si "adapostita" de barbat, de parca ar fi vreo pisica sau vreun catel de companie! 
|
Depinde cum privesti. Multi Parinti, gen Pr.Tanase, spun ca femeia ar trebui sa fie tratata ca o printesa. Printesa nu in sensul de mofturi, ci sa nu isi bata capul cu tot felul de probleme. Femeia trebui sa aibe grija de copii si de casa, iar barbatul sa fie cel care lucreaza in exterior si sa isi "protejeze" familia. Nu stiu cat de mult se mai poate aplica treaba asta, desi daca ai de la 4 copii in sus, e cam greu sa mai serviciu, asa ca te bazezi f.mult pe venitul sotului.
Mai este si acea idee lumeasca, cum ca femeia ar trebui sa primeasca totul pe tava si sa fie mai mult pe post de bibelou. Deobicei aceste idei le au femeile materialiste, care isi doresc un sponsor, nu un sot.
Off-topic
Atata au mai latrat feministele ca femeia trebuie sa fie libera, sa poata sa faca cate avorturi vrea, sa nu fie batjocurita daca se culca cu 100 de barbati. Nu stiu cum se face ca femeia din mama,sotie,sora,fecioara,sfanta si martira a devenid un obiect sexual si/sau un muncitor, iar feministele numesc asta libertate. Aici in Vest, daca ceva nu merge bine si esti femeie, dai vina pe sistemul patriarhal, adica pe barbati.

E adevarat ca femeile in Vest au fost tratate diferit fata de femeile din Romania si alte tari Ortodoxe. Cred ca stiti cu totii cartea/filmul "The Scarlet Letter". Nu am auzit de asa ceva in Romania.
(feministele realizeaza ca ideologia lor provine din Marx si Engels? Engels chiar are o carte care spune exact ce zic feministele. E putin ironic ca miscarea feminista a fost pronita de barbatii comunisti. De asemenea, feministele care militau ptr. dreptul la vot si educatie, erau foarte pro-familie si erau anti-avort-cred ca prin anii '20-'30. Feministele din anii 50+ au mers pe ideologia comunista.)