Citat:
În prealabil postat de Corinusha
Asa cum eu pot sa accept ca tu(tu, la modul general) crezi ca BO este adevarata Biserica, tot asa poti si tu(acelasi tu general) ai putea accepta ca eu am alta parere (mai exact ca nu exista o biserica adevarata (da, stiu, deja incepe sa sune a ecumenism).
Atat. Nu vreau sa fortez pe nimeni sa creada in ce cred eu, nu fortez pe nimeni sa imi urmeze ideile, pentru ca sincer, nici nu mi-as dori sa fiu raspunzatoare pentru sufletele cuiva (in cazul in care gesesc, ceea ce e cam 50% in opinia mea)
|
Tu spui ca ai credinta ca nu exista biserica adevarata. Intelegi oare ce spui tu aici? asta ar insemna ca nu exista un Hristos cu adevarat. Caci Hristos este capul Bisericii cea adevarata. Daca nu exista biserica adevarata nu exista nici capul ei. Intelegi acum in ce ratacire te afli?
Deci daca crezi in Hristos atunci crezi ca El este Capul Bisericii celei adevarate.
Mai ramane acum sa gasesti care este Biserica cea adevarata.
Eu ti-am oferit un indiciu mai sus: ti-am spus ca cea care ofera calea spre indumnezeire este Biserica cea adevarata. Caci Hristos a spus: fiti desavarsiti.
Nu te uita la fata omului, caci Hristos pentru pacatosi a venit nu pentru cei drepti. Ca cine are nevoie de mangaiere? nu cel ce o cauta?